Positieve initiatieven #2

Een gratis printbare tentoonstelling, een ontwerpoplossing voor het onderwijs, printbare posters en corona-pictogrammen.

Print je eigen tentoonstelling

Nu alle musea de komende periode gesloten zijn, hebben Thieu Custers en Marieke van den Belt toch een manier gevonden om het werk van getalenteerde opkomende kunstenaars in het echt te laten zien: Print&Play, een geheel printbare tentoonstelling die je thuis kunt uitvoeren en beleven.

De tentoonstelling heeft sculpturen die je zelf kan vouwen, grote fotoprints, audiowerk en videos. Het enige dat je nodig hebt voor deze show is een printer en wat kantoorbenodigdheden. 

De tentoonstelling is gratis te downloaden. Op de site kun je een donatie doen aan de deelnemende kunstenaars en designers.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Ontwerp voor anderhalvemeteronderwijs

Studio Morgen heeft ontwerpoplossingen voor het anderhalvemeteronderwijs ontwikkeld. Het concept Tussenruimte maakt gebruik van de restruimte binnen een school om voldoende leer- en studieplekken te creëren, wanneer niet alle 30 leerlingen meer in 1 klaslokaal samen mogen zijn.

Het concept is niet is toegespitst op een bepaald type school of type onderwijs, maar voor iedereen - van basisschool tot universiteit - die te maken maken krijgt met de nieuwe maatregelen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Raampraat

Raampraat is een initiatief van ontwerpbureau Muzus om buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen tijdens de corona-quarantaine. Met Raampraat kun je veilig, actief en op een luchtige manier verbintenis zoeken met andere mensen. De posters zijn gratis te downloaden en je kunt ze personaliseren.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Corona-pictogrammen Mijksenaar

Mijksenaar heeft (nieuwe) pictogrammen ontworpen die aansluiten bij de crisissituatie. Het bureau was namelijk niet blij met de afbeeldingen die ons nu moeten waarschuwen. De nieuwe pictogrammen zijn gratis te gebruiken.

In onderstaande pdf vind je ook Engelse versies die niet eerder gepubliceerd zijn en vooral bedoeld zijn voor communicatie met buitenlandse opdrachtgevers.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Corona-pictogrammen door Mijksenaar