Positieve initiatieven #3

Een toolkit bewegwijzering voor kinderdagverblijven, een container om elkaar veilig te ontmoeten en een alternatief om veilig te dineren.

Toolkit bewegwijzering

Wayfinding design studio Designworkplan heeft een toolkit bewegwijzering ontwikkeld om kinderdagverblijven en basisscholen te ondersteunen bij de heropening op 11 mei. De handleiding bevat een stap-voor-stap guide met voorbeelden en posters die eenvoudig aangepast en geprint kunnen worden. De toolkit is gratis en vrij te gebruiken.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Quarantainer

In de door Eventcare ontwikkelde Quarantainer kunnen risicogroepen en hun dierbaren elkaar ontmoeten zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. De Quarantainer is een container, met daarin twee compartimenten die door een plexiglas wand afgescheiden zijn van elkaar. In de container wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Quarantainer, Fotograaf: Jordi Wallenburg

Serres Séparées

In de Serres Séparées van Mediamatic kunnen duo’s in afzondering dineren. Van 21 mei t/m 27 juni staan er vijf minikassen op het terrein. Reserveren is al mogelijk maar onder voorbehoud van toestemming door lokale en nationale overheid. Als er geen toestemming wordt verleend restitueert Mediamatic de volledige ticketkosten.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Serres Séparées, Fotograaf: Anne Lakeman