Positieve initiatieven #4

15 briefkaarten om de afstand te verkleinen, een kaartspel tegen voedselverspilling en een idealistische postercampagne gebaseerd op een tekening van Dick Bruna.

Verklein de afstand, stuur een kaartje

BNO-lid Lex Reitsma nodigde 14 ontwerpers en illustratoren uit om een briefkaart met het onderwerp corona te ontwerpen. De in totaal vijftien briefkaarten werden door Pantheon Drukkers uit Velsen-Noord in beperkte oplage gedrukt en onder relaties, familie en vrienden van de deelnemers van het 15 corona-kaarten project verspreid. 

De vijftien briefkaarten samengebracht in een mapje zijn in zeer beperkte mate te verkrijgen bij de makers: Herman van Bostelen, Herwolt van Doornen, Peter Jonker, Max Kisman, Jacques Koeweiden, Harmen Liemburg. Esther Noyons, Joost Overbeek, Lex Reitsma, Rouwhorst + Van Roon, De Ronners, Marjolijn Stappers, Joost Swarte, Thonik en Marlies Visser.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Pantry Bingo

Ontwerper YuanFang Tang was net met Michiel Cornelissen begonnen aan het project Prototype 2030 over het promoten van plantaardig voedsel en het verminderen van voedselverspilling - toen onze wereld op zijn kop werd gezet door een bepaald virus.

Deze nieuwe situatie inspireerde haar tot het ontwerpen van een gratis te printen kaartspel dat je helpt om lekkere, verrassende nieuwe voedselcombinaties te maken, gewoon door gebruik te maken van het voedsel dat je in huis hebt. Je hoeft het huis niet te verlaten voor Pantry Bingo - graaf gewoon diep in die keukenkastjes.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Utrecht zorg goed voor elkaar

In Utrecht hangen overal posters met een afbeelding van Dick Bruna met de tekst 'Utrecht, Zorg goed voor elkaar'. De poster is een idealistisch project van Marije Lieuwens, een creatieve ZZP'er die laat zien dat je soms met een no budget campagne ook een groot bereik kan hebben.

De basis voor deze campagne werd in 1986 gemaakt door Dick Bruna voor de Vakantiebeurs. De tekst was toen 'Utrecht, Stad naar mijn hart'. Marije veranderde (met toestemming) alleen de slogan.

Odoo CMS - een grote afbeelding