Positieve initiatieven #5

Een iconenset voor het nieuwe werken, een emotiekalender en tips voor de anderhalvemetersamenleving.

Het nieuwe werken iconenset

Studio Piraat heeft een iconenset ontwikkeld die bedrijven, met oog op ‘het nieuwe werken’, helpt om hun werkplek veilig in te richten.

De set bevat onder meer iconen voor het afstand houden, het schoonhouden van de deurklinken, het meebrengen van je eigen lunch, het aantal personen in een kamer en de essentie van goede ventilatie en hoge luchtvochtigheid. 

De iconenset is gratis te downloaden.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Happy Hall emotiekalender

Met de Happy Hall emotiekalender van Garage2020 en studio Echter Ontwerp creëer je letterlijk een plek in huis om even stil te staan bij jouw emoties en bij die van de andere gezinsleden. Zo weet je hoe het met iedereen gaat, hoe je iemand blij kan maken en wanneer je iemand beter met rust kan laten.

Iedereen met een A4 zwart-wit printer kan ermee aan de slag. Je kunt hem zo vaak gebruiken als je maar wilt, en delen met wie je wilt.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Tips voor de anderhalvemetersamenleving van Mijksenaar

Mijksenaar heeft een white paper gepubliceerd met praktische tips voor de anderhalvemetersamenleving. Het gaat om ingrepen op de  korte termijn maar is vooral ook een aanmoediging om verder te denken dan het einde van dit jaar.

Musea werken nu bijvoorbeeld met time slots, waardoor het aantal bezoekers beperkt is. Een buffer zou er echter voor kunnen zorgen dat spontane bezoeken mogelijk blijven. Daarnaast zal voor luchthavens een dynamische routing een uitkomst kunnen zijn, waarbij passagiers op basis van gegevens over drukte, via de minst drukke routes naar de gate worden geleid.

Odoo CMS - een grote afbeelding