Positieve initiatieven #7

Een geïllustreerd verhaal over synthetische virologie van Mei-Li Nieuwland en een badge die op een vaste afstand licht op de grond projecteert van ontwerpers Saiid & Smale.

Synthetische virologie in vogelvlucht

Een virus dat genetisch omgebouwd wordt tot baanbrekend medicijn; het klinkt als het begin van een rampenfilm. Toch zijn wetenschappers druk bezig om dit een realiteit te maken. Hoe gaat het daar nu mee? Wat zijn de mogelijkheden? En is dit niet gevaarlijk?

Om antwoorden te vinden worstelde Mei-Li Nieuwland door wetenschappelijke publicaties en nieuwsberichten, keek ze met grote ogen naar presentaties van optimistische farmaceutische entrepreneurs, en vroeg ze haar nuchtere vriendin, een biochemicus, de oren van het hoofd. Het resultaat is het verhaal 'Vriendelijk ontworpen' dat in vogelvlucht een introductie biedt van de synthetische virologie.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Distance keeper: de Lightbadge

Ontwerpers Saiid & Smale zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om dingen makkelijker en efficiënter te maken.

In het begin van de covid-19 epidemie werden snelle noodmaatregelen ingevoerd om de 1,5 meter afstand te handhaven en werd er vaak gebruik gemaakt van stickers en tape. Het viel Saiid & Smale op dat het lastig was om met deze middelen (goed) afstand te houden en dat de maatregelen ook de sfeer en esthetiek van de ruimten aantastte.

Ze kwamen op het idee om de traditionele bezoekers-badge te transformeren naar een badge die op een vaste afstand licht op de grond projecteert: de Lightbadge. De badge is gemakkelijk in het gebruik en verstelbaar voor verschillende lichaamslengtes.