Roland Pieter Smit versterkt BNO als tijdelijke kracht

Roland Pieter Smit (1987) is afgelopen week begonnen als tijdelijke vervanger van BNO-projectmanager Marsha Simon die met zwangerschapsverlof is.
Roland zal zich voornamelijk bezig houden met het opstarten van Driving Dutch Design, het programma dat talentvolle ontwerpers op weg helpt in de wereld van het ondernemerschap. Daarnaast gaat hij de eerste YA Hello! events van 2019 organiseren.

Roland kent het vakgebied vanuit zijn eigen praktijk. Na zijn afstuderen in 2010 richtte hij Studio Ro Smit op en deed hij, in 2016, zelf mee aan Driving Dutch Design. Als ex-driver kent hij het programma als geen ander. Het hielp hem om zijn eigen visie aan te scherpen en de weg te vinden om zijn missie te verwezenlijken.

Studio Ro Smit

Roland’s missie als Social Designer is duidelijk: bij alles wat hij doet stelt hij de behoeften, verlangens en menselijk welzijn centraal. Zijn slogan: ethiek is gelijk aan esthetiek. Hij ontwerpt concepten en producten waar mensen zich prettig bij voelen en die de acties in het dagelijks leven ondersteunen en het menselijk gedrag versterken. Ook wil hij inzicht verschaffen in de verschillende stadia en locaties van de productieketen en streeft hij er naar waardevolle traditionele processen te behouden, te herstellen en te verbeteren.

Met zijn ‘Wolwaeren’ project, waarmee hij Cum-Laude afstudeerde aan de Design Academie Eindhoven, zet hij de Nederlandse wol weer op de kaart. In dit project worden er dekens gemaakt door mensen met een beperking waarbij iedere deken iets zegt over de maker. Mensen met autisme weven bijvoorbeeld heel gedegen met fijne garens, terwijl mensen met het syndroom van Down beter overweg kunnen met grove garens.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wolwaeren-project

Een van Roland’s laatste projecten is ‘Tafelwaeren’. Hij begon ermee tijdens zijn Driving Dutch Design periode. Tafelwaeren is een handgedraaid stoneware servies uit Nepal, waarmee een eeuwenoud ambacht volgens een nieuw systeem in stand wordt gehouden.

 
 

Studio Ro Smit - Nepal promo