Roots #55 met Mariet Numan op komst

Eind februari verschijnt Roots #55 over illustratrice Mariet Numan.

Illustratrice Mariet Numan (1944) deed in 1967 eindexamen aan de IvKNO samen met Franka van der Loo, Aart Clerkx, Gerard Unger, Wout Muller, Harry Vermeulen, Bertil Arends en Cora Kemperman. 

Ze ging direct daarna als ontwerper voor de Avenue werken, waar ze ook haar eerste tekeningen publiceerde. Paul Mertz vroeg haar bij Prad te komen werken voor o.a. de Bijenkorf en het Nederlands Zuivelbureau. Franka van der Loo en Gerard Unger werkten daar toen ook. Mariet werkte zeven jaar parttime voor Prad. Daarna ging ze fulltime freelancen en was ze docent aan de Rietveld Academie. Belangrijke opdrachten kreeg ze voor de Avenue, de Bijenkorf, PTT, Opzij, Mensen van Nu, Intermediair, NRC Handelsblad, en Onze Eigen Tuin. Mariet kreeg altijd veel vrijheid van haar opdrachtgevers. Nooit gedoe maar wel veel haast!
Foto: Omslag Roots #55 / Fotograaf: Aatjan Renders

Over Roots

Roots is een reeks Nederlandstalige publicaties met als doel om aandacht te schenken aan de wortels van de Nederlandse grafische ontwerpcultuur. Roots is een samenwerking tussen [Z]OO producties, Wilco Art Books en het Wim Crouwel Instituut en wordt van harte ondersteund Arctic Paper, de BNO en het Pictoright fonds.

Wil je deze en volgende Roots publicaties gratis thuis ontvangen? Schrijf je dan eenmalig in via het digitale aanmeldformulier op de website van het Wim Crouwel Instituut.