Selectiecommissie van de Dude YA Special! is bekend

De selectiecommissie voor deze jaargang van de Dude YA Special! staat in de startblokken om hun 30 favoriete afstudeerprojecten van dit jaar te kiezen. We stellen de ontwerpers graag aan je voor.

Voor het vijfde jaar op rij werken we aan de eindexamenspecial van Dude, Dutch Designers Magazine. In deze Dude YA Special! vind je als altijd het overzicht van de 30 favoriete afstudeerprojecten van onze selectiecommissie. Zij maken deze selectie uit de inzendingen die we ontvangen van afstudeerders van ontwerpopleidingen uit het hele land. De deadline voor inzenden van eindexamenwerk is 4 augustus. De Dude YA Special! verschijnt op 12 oktober.

De ontwerpers in de selectiecommissie zijn voormalige Dudes, gastredacteurs van ons magazine die andere ontwerpers inspireren met hun verhaal. Uiteraard hoort daarbij de Dude van de eindexamenspecial: illustrator en animator Simon Buijs, ook bekend onder het pseudoniem BobbyPola. Bovendien maken dit keer Ron Faas en Tirso Francés deel uit van de selectiecommissie. Zij zijn de oprichters en partners van Dietwee – het ontwerpbureau achter Dude Magazine.

Bas Timmer

Sociaal bewogen fashion designer, en de laatste Dude. Lees hier meer over het zomernummer met Bas.

Odette Ex

Interior designer met focus op duurzaamheid. Lees hier het uitgebreide interview uit Dude met Odette Ex.

Rosa Koolhoven

Digital designer en overtuigd freelancer. Lees hier het uitgebreide interview met Rosa Koolhoven.

Marcel Vroom

Industrieel ontwerper en digitaal innovator. Lees hier het uitgebreide interview met Marcel Vroom.

Wieki Somers

Product designer en al lid van de selectiecommissie in 2016. Lees hier het stuk met Wieki Somers terug.

Ron Faas en Tirso Francés (Dietwee)

Utrechts bureau Dietwee ontwerpt als jarenlang Dude Magazine. Nu laten zij hun licht schijnen over de jonge lichting design graduates.

Simon Buijs (BobbyPola)

Een primeur: illustrator Simon Buijs is de komende Dude! Als vuurdoop beoordeelt hij de nieuwste lichting graduates. 

De Dude YA Special! is onderdeel van YA. YA staat voor Young Alumni, en is de gratis club voor alle afgestudeerde designers in Nederland, powered by BNO. Met een programma van een jaar helpt de BNO deze jonge designers hun carrière te kickstarten, door ze wegwijs te maken in de designwereld, praktische vaardigheden te leren, onderlinge ervaringen te delen en een netwerk te vormen dat klaar is om het werkveld te betreden.

Ben je dit jaar afgestudeerd en lijkt het je leuk om mee te doen aan YA? Je kunt je t/m 4augustus online aanmelden via bno.nl/ya en je maakt dan meteen kans gepubliceerd te worden in de Dude YA Special!