The New Intimacy

'The New Intimacy' is het thema van Dutch Design Week, die in het teken staat van het zoeken naar nieuwe vormen van intimiteit. Ontwerpers kunnen zich vanaf nu aanmelden.

'The New Intimacy' is het thema van de negentiende Dutch Design Week (DDW). Het festival staat daarmee dit jaar in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. Een nieuwe balans in een tijd waarin we ons, mede door de corona-uitbraak, in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden. Het thema illustreert daarnaast ook de unieke jaargang van het festival, namelijk een festival dat zowel plaatsvindt in een intieme fysieke vorm, als uitgebreid online.

Ontwerpers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW20. De deadline daarvoor is 1 september.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Grote maatschappelijke uitdagingen waarvan we ons al langer bewust waren, zoals klimaatverandering, ongelijkheid of armoede, zijn door de COVID-19-pandemie in een korte tijd nog verder geaccentueerd. We zijn ons in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar, de wereld om ons heen, onze spullen, onze gezondheid, onze data en onze overheid gaan verhouden. Aan de ene kant is onze scope verplicht kleiner en intiemer geworden, anderzijds is de verbinding met de ander verder weg dan ooit.

De zoektocht naar een nieuwe balans is ingezet. Een balans waarin belangrijke waarden als intimiteit en genegenheid niet verloren moeten gaan. Een uitdaging die vraagt om de kennis, verbeeldingskracht en inventiviteit van ontwerpers. Met optimisme en creativiteit komen zij met nieuwe concepten die inspireren, verwonderen én aanzetten tot actie. Ontwerpers laten zien hoe we ons in deze nieuwe werkelijkheid tot elkaar en de wereld kunnen verhouden.

 
 

Sinds 2012 bepaalt DDW een thema voor de week. Deze thema’s zijn de basis van de jaarlijkse publiekscampagnes van het evenement, en vormen het vertrekpunt van waaruit ontwerpers, bedrijven en andere deelnemers inhoud geven aan onder meer exposities, presentaties en bijeenkomsten.

Versoepelingen

Eerder al maakte de organisatie bekend dat DDW20 zou doorgaan als fysiek en online festival, met de focus op relevante matchmaking voor de ontwerpers. De recente versoepelingen in de coronamaatregelen van het RIVM maken het mogelijk om het 'live' onderdeel te verbreden. De organisatie hoopt zo meer professionele bezoekers te kunnen verwelkomen in de vorm van geplande bezoeken aan studio-expo's en 'design areas'.

Dit betekent dat ontwerpers zich vanaf nu kunnen aanmelden voor deelname aan zowel het online als het fysieke onderdeel van het festival. Er is een beperkt aantal fysieke locaties beschikbaar waar de organisatie samen met de ontwerpcommunity invulling aan zal geven. Daarnaast biedt DDW een uitgebreid online programma met virtuele exposities van ontwerpers wereldwijd, livestreams, videocontent, DDW talks, virtuele feestjes en meer.

DDW20 vindt plaats van 19 t/m 25 oktober 2020.

Aanmeldingen

Ontwerpers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW20. Alle goedgekeurde deelnemers worden onderdeel van het online programma en krijgen de beschikking over een eigen digitale ruimte waarin zij een virtuele 3D expositie kunnen inrichten. Voor de mogelijkheden wat betreft het fysieke programma kan contact worden opgenomen met het programmateam van DDW.