Uitgeverij Lemniscaat zoekt illustratietalent

Lemniscaat is voor de Picture This!-illustratiewedstrijd op zoek naar aankomende illustratoren die mooie prentenboeken willen maken.

In 2014 heeft Uitgeverij Lemniscaat samen met uitgevers en kunstinstellingen in Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika de jaarlijkse internationale illustratiewedstrijd Picture This! in het leven geroepen. De wedstrijd richt zich op prentenboekenmakers van de toekomst, met als doel om nieuw illustratietalent te ontdekken en een podium te bieden.

Uit ieder deelnemend land worden drie winnaars geselecteerd door een vakjury, die in Nederland naast Uitgeverij Lemniscaat bestaat uit Mark Janssen, Ellen Vesters en Fred Wartna. Het winnende werk wordt opgenomen in een catalogus en onderdeel van een reizende expositie.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Illustratie: Evelien Jagtman

Meedoen

Illustratoren worden van harte uitgenodigd om drie illustraties in te zenden die samen een verhaal vertellen (bestaand of zelfbedacht).

De uiterste inleverdatum is 15 mei 2021. Illustratoren van wie al eerder een prentenboek verscheen bij een uitgeverij kunnen niet aan de wedstrijd deelnemen.