Verzekeren lastig? Laat BNO dit weten

De beroepsaansprakelijkheids-verzekering sluit onvoldoende aan op de breedte van het ontwerpvak. Hoe is dat bij jou geregeld? Laat het ons weten!

De tijd dat ontwerpers alleen maar een mooie flyer maken ligt ver achter ons. Ontwerpers worden ingezet om mee te denken op strategisch niveau of om maatschappelijke vraagstukken op te lossen, en spelen een belangrijke rol bij innovatie. Kortom, het ontwerpvak wordt steeds breder.

Ontwerpers zien dat als een uitdaging. Verzekeraars vinden dat lastig.

Een verzekeraar bekijkt per beroepsgroep welk risico’s er zijn, inventariseert de financiële gevolgen en biedt daarvoor een bepaalde dekking. Het beroep van de ontwerper is de afgelopen jaren enorm veranderd. Zo zijn er productontwerpers met een technische achtergrond, social designers met een sociologische achtergrond en de meer traditionele ontwerpers met een grafische achtergrond. Deze ontwerpers hebben allemaal een ander risicoprofiel. Verzekeringspakketten sluiten daar nu onvoldoende op aan. Het betreft hier specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Hoe is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering in jouw geval geregeld? Zijn je werkzaamheden voldoende gedekt? Twijfel je hierover of is het zelfs helemaal niet gelukt om je te verzekeren? Laat het ons weten. Wij willen graag een goed beeld van de omvang van dit probleem. Neem contact op via zakelijkadvies@bno.nl.