Welkom op de nieuwe website van de BNO

Met nieuwe functies en overzichtelijke informatie willen we de Nederlandse ontwerpsector nu nog beter bedienen en tegelijkertijd voor het voetlicht brengen.
We zijn nog hard aan het werk met het verbeteren van deze website. Kom je nu al onduidelijkheden of bugs tegen, mail dan website@bno.nl.

Welkom, als je dit leest heb je je weg gevonden naar het nieuwe digitale huis van de BNO. Een project waar we ruim een jaar mee bezig zijn geweest is eindelijk voor de buitenwereld bereikbaar. 

Dit betekent niet dat we klaar zijn, deze website herbergt nieuwe functionaliteiten waar we hard aan werken, maar die nog niet zichtbaar zijn. Ook met kleine bugfixes zullen we de rest van de zomer wel zoet zijn. Overigens is dat natuurlijk ook het mantra van digital design: een website is een levend organisme en daarom nooit af.

Wat wel al zichtbaar is, is de structuur waarin we – met behulp van ontwerpbureau Grrr – onze diensten hebben gegroepeerd. De vele diensten die we als BNO hebben ontwikkeld voor onze leden en de ontwerpsector zijn gedestilleerd tot FAQ & Antwoord, Matchmaking, Kennis & Inspiratie, de Agenda en het verhaal van de BNO en onze platforms.


De functionaliteiten

Zoals gezegd hebben we zo duidelijk mogelijke plekken geprobeerd te creëren waar de verschillende informatie en inspiratie van de BNO te vinden is. Hierbij een opsomming van wat je bij deze categorieën kunt vinden en verwachten:

FAQ & Antwoord

Het geven van advies aan onze leden is een belangrijke functie van de BNO. Op onze homepage vind je drie actuele, veelgestelde vragen in de grote kleurvlakken. Dit is natuurlijk nog maar het begin, wanneer je naar de sectie FAQ & Antwoord gaat, vind je antwoord op meer dan zeventig veelgestelde vragen. Daarnaast vind je een grote selectie aan voorbeelddocumenten en publicaties. Alles om jou en jouw praktijk verder te helpen.

Deze vragen zijn niet alleen praktisch of juridisch van aard, maar geven je ook antwoord op de vele services die we als BNO aan onze leden, en soms ook niet-leden, bieden.

Matchmaking

De website van de BNO trekt zo'n 250.000 bezoekers per jaar en is daarmee een groot uithangbord voor de ontwerpsector. Met die kennis in het achterhoofd delen wij hier met trots onze ledenlijst. De meer dan 1.700 leden van de BNO hebben hier de kans om in enkele cases hun werk te tonen. 

Deze leden kun je doorzoeken aan de hand van ontwerpdisciplines, woonplaatsen en bijvoorbeeld het aantal FTE. Hiermee delen we onze ledenlijst met onder andere potentiële opdrachtgevers, ontwerpers op zoek naar een samenwerkingsverband, klanten en media.

Daarnaast vind je hier nu ook de Vacatures, een belangrijk overzicht van de kansen in de ontwerpwereld. Deze vacatures worden betaald geplaatst, maar zijn gratis om te plaatsen voor onze bureauleden. Hier vind je meer informatie.

Als BNO-lid kun je ook kosteloos in gesprek komen met andere ontwerpers die hebben aangeboden hun kennis te willen delen met het ontwerpveld, hen vind je onder Mentoring.

In de toekomst willen we hier de mogelijkheid bieden aan opdrachtgevers om opdrachten te plaatsen en kunnen onze leden werkruimtes plaatsen waarvoor zij op zoek zijn naar een (mede)huurder.

Kennis & Inspiratie

De BNO brengt al enkele jaren het tijdschrijft Dude uit, een inspirerend blad waarin de Nederlandse ontwerper centraal staat. Met de komst van deze sectie willen we hier nu een online vertaling van maken. Soms letterlijk door het plaatsen van (opnieuw relevante) Dude-artikelen, maar ook met voor deze website ontwikkelde content. Zo willen we online naast informeren ook inspireren, zowel voor onze leden als bezoekers die hun weg proberen te vinden in de ontwerpwereld.

Bij Nieuwsberichten vind je het meest actuele nieuws. Dit is verenigingsnieuws, maar zijn ook berichten over belangrijke gebeurtenissen in de ontwerpwereld.

Agenda

De titel spreekt voor zich. Je vindt hier de evenementen die wij organiseren, dan wel voor de vereniging of onze platforms. Ook relevante activiteiten van derden zijn hier welkom, onder de kop 'Andere events'. 

Grrr

Het Amsterdamse ontwerpbureau en BNO-lid Grrr is verantwoordelijk voor het design van deze website. Grrr is een ontwerpbureau dat veel tijd investeert in het helder krijgen van de doelgroepen en hun wensen. Zo hebben zij ons dus ook geholpen met het opstellen van bovenstaande categorieën.
 

Het bureau heeft in 2018 twee European Design Awards gewonnen met het radicale ontwerp van de nieuwe Stedelijk-website. Na vanuit de BNO in 2016 al met een aantal ontwerpbureaus in gesprek te gaan viel de keuze uiteindelijk dus op Grrr. Zij hebben, in samenwerking met de BNO en de developer Odoo Experts, een ontwerp gemaakt dat rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de Odoo-software. Tegelijkertijd zorgt deze manier van werken ervoor dat wij veel vrijheid hebben in het creëren van pagina's en we deze lancering als startpunt kunnen zien om verder te bouwen aan de digitale beleving van de BNO. Ook ons Instagram-account is een ontwerp van Grrr.


Odoo Experts


Odoo Experts is de partner die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de website, en minstens net zo belangrijk: de integratie van de BNO-database, toekomstige nieuwsmails, administratie en activiteitensystemen.

Odoo Experts is gevestigd in Zaandam en is partner van de Belgische all-in-one-software Odoo.
We zijn nog hard aan het werk met het verbeteren van deze website. Kom je nu al onduidelijkheden of bugs tegen, mail dan website@bno.nl.
Mocht je als BNO-lid beelden kwijt zijn die in je oude portfolio stonden kun je deze bij ons opvragen via de mail.