#Nieuws

07.07.2023

Tijdelijke bijdrage pensioen

Met de regeling ‘Nu voor Later’ kun je als zzp’er een tijdelijke bijdrage krijgen voor de opbouw van je pensioenvoorziening.


Foto: Guilherme Stecanella (Unsplash)


Zzp’ers bouwen geen pensioen op via een werkgever en dienen daarom zelf plannen te maken voor later. Het programma Oog voor Impuls stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om een gezonde beroepspraktijk te ontwikkelen, met onder meer een pensioenvoorziening.

Ter ondersteuning heeft het Ministerie van OCW voor een bepaalde periode een stimuleringsbudget vrijgemaakt. Met de regeling ‘Nu voor Later’ kun je als zzp’er vanaf 17 april een tijdelijke bijdrage krijgen voor de opbouw van je pensioenvoorziening.


Vergoeding en stimulansbonus

De bijdrage bestaat uit een vergoeding van 50% van de stortingen in je pensioenvoorziening over één jaar, met een maximum van € 300. Zzp’ers die eerder nog geen pensioenvoorziening hadden, kunnen ook in aanmerking komen voor een stimulansbonus van € 120, als tegemoetkoming voor de afsluitkosten.

De regeling staat open voor zzp’ers in de culturele en creatieve sector die voor hun pensioen sparen via een lijfrenterekening of lijfrenteverzekering. Zzp’ers in de sector die ook een baan in loondienst hebben en vrijwillig extra sparen via een pensioenfonds, kunnen ook een aanvraag doen. Lees voor extra informatie goed de spelregels door.