#Nieuws

22.06.2022

Week van de RI&E

Om bewustwording te creëren rond arbeidsrisico’s en veilig en gezond werken vindt van 20 t/m 24 juni de Week van de RI&E plaats.


Foto: Laura Davidson (Unsplash)


Een arbeidsongeval zit in een klein hoekje. Door alle arbeidsrisico’s op een rij te zetten en de checklist Risico-inventarisatie en Evaluatie, ofwel RI&E, up-to-date te houden kan er een hoop leed worden voorkomen. Iedere ondernemer met personeel is verplicht om de RI&E in te vullen. Via een week vol acties en inspiratie moet het belang van een veilige werkomgeving onder de aandacht worden gebracht.


Vraag de RI&E aan

De BNO heeft een overeenkomst met de SFA, die een RI&E voor de architectenbureaus heeft opgesteld. BNO-leden kunnen daar tegen betaling gebruik van maken. De checklist bestaat uit een vragenlijst en een plan van aanpak.

Het is heel eenvoudig. Je meldt je aan op de website van SFA onder vermelding van je BNO-lidmaatschapsnummer. Je maakt een account aan en betaalt eenmalig een bedrag van 99 euro. Vervolgens ga je aan de slag met de vragenlijst en beantwoord je de vragen samen met je medewerkers. Het plan van aanpak helpt je om risico's en knelpunten op te lossen.

Als je alles hebt gedaan voldoe je aan de Arbowet, en beperk je de risico's voor je personeel en de financiële risico's voor je bedrijf. Het is dus niet alleen verplicht maar ook erg gezond!