Fiep Westendorp Stimuleringsprijs voor illustratoren van start

De Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen zullen dit jaar voor de zevende keer worden uitgereikt. Aanmelden is mogelijk tot 22 augustus 2019.

Iedere twee jaar worden er maximaal drie Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen uitgereikt aan jonge illustratoren. De Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen zullen dit jaar voor de zevende keer worden uitgereikt. Aanmelden is mogelijk tot 22 augustus 2019. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

De jury

De winnaars worden in september gekozen door de volgende jury: 

  • Ted van Lieshout (schrijver, dichter, scenarist en beeldend kunstenaar);

  • Gioia Smid (kunsthistoricus, conservator van het werk van Fiep Westendorp en secretaris van de Fiep Westendorp Foundation);

  • Max Kisman (grafisch ontwerper en illustrator).

Over de prijs

De Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen zijn bedoeld voor jonge illustratoren met een maximum leeftijd van 29 jaar. De illustratoren hoeven niet per se kinderboekillustratoren te zijn.

De prijzen zijn bedoeld om startende vakmensen een duwtje in de goede richting te geven, door een bedrag beschikbaar te stellen waarmee zij een bijzonder project kunnen uitwerken, dat zonder financiële hulp niet uitvoerbaar zou zijn. Iedere winnaar van de Stimuleringsprijs ontvangt een bedrag van 20.000 euro verdeeld over twee jaar.