#Vacatures

Ontwerpwerk

Socialmedia-specialist

02.06.2022 - 30.06.2022


Fulltime, Vaste Baan


Den Haag


Hi slimme socialmedia-specialist

Kun jij niet wachten om jouw ideeën voor socialmedia-content uit te werken voor inspirerende opdrachtgevers? Zet jij met jouw online skills onze klanten en Ontwerpwerk op de digitale kaart? Dan is dit jouw dag, want wij hebben dé vacature voor je!


Als socialmedia-specialist bedenk je creatieve content voor online communicatiekanalen. Jij kent de kracht van online storytelling en transformeert daarmee volgers in trouwe fans. Je helpt mee bij het opstellen van een online strategie en voert alle socialmedia-activiteiten uit. Ook ben je betrokken bij de creatie van content voor nieuwsbrieven, websites, blogs en campagnes. Altijd met de doelgroep scherp op je netvlies en vanuit de merkpositionering van de opdrachtgever. Zo raak je de juiste snaar en behaal je het gewenste effect. 

Social media, websites en online nieuwsbrieven; ze kennen geen geheimen voor je. Als echte digital native weet je hoe je data en statistieken gebruikt voor de beste impact. Naast het opzetten en uitvoeren van social media plannen vind je het ook leuk om opdrachtgevers te trainen en begeleiden zodat zij zelf aan de slag kunnen.

Je werkt zelfstandig, maar weet ook dat het beste resultaat ontstaat door teamwork. Zowel met de opdrachtgever als met je collega’s in de teams strategy, digital en design. We waarderen het als je initiatief neemt en stimuleren het delen van kennis.


Dit ga je doen:

 • je stelt socialmedia-plannen en -kalenders op voor opdrachtgevers en adviseert over de monitoring;

 • je creëert en plaatst content voor diverse opdrachtgevers voor websites, social media en digitale nieuwsbrieven;

 • je maakt rapportages op basis van statistieken uit Google Analytics of Piwik Pro;

 • je gebruikt socialmedia-tools voor het inplannen, monitoren en analyseren van posts;

 • je beheert de content-planning van Ontwerpwerk en publiceert content voor de socialmedia-kanalen en website van Ontwerpwerk.

 • je adviseert, begeleidt en traint opdrachtgevers in de redactie van hun website.


Jij:

 • hebt 1 tot 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een creatief bureau;

 • bent op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van online marketing en de communicatietrends; 

 • bent digitaal vaardig met CMS-systemen, socialmedia-tools, en beeldbewerking (photoshop, video edit);

 • werkt planmatig en gestructureerd, bent kritisch en hebt oog voor detail;

 • hebt een relevante communicatie-opleiding op HBO-niveau;

 • schrijft heldere en aantrekkelijke teksten voor verschillende doelgroepen (en natuurlijk doe je dat in foutloos Nederlands);

 • weet van aanpakken en hebt plezier in je werk.


We lopen warm voor relevant werk met een positieve impact op mensen. Daarom werken we graag voor opdrachtgevers in de publieke sector, educatie en zorg en welzijn. Relevante ervaring op dat gebied is een pré.


Wij zijn Ontwerpwerk

Digital experts, strategen en designers met een drive voor werk dat ertoe doet. Slimme oplossingen met positieve impact. Voor mensen en de wereld om ons heen. We ontwikkelen met opdrachtgevers en gebruikers merken, identiteiten en communicatiestrategieën. Wij weten hoe je met een slimme aanpak, betrouwbare digitale oplossingen en onderscheidend design mensen raakt en je merk positioneert. We zijn sterk in websites, apps, huisstijlen, campagnes, infographics en animaties. We zijn trots op ons werk voor o.a. het College voor de Rechten van de Mens, Staedion, Algemene Rekenkamer, provincie Zuid-Holland, Rijksoverheid, Fonds 1818, Bravo, diverse gemeentes en de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Wij bieden

Gevarieerd werk (32-40 uur) met een goed salaris en interessante, multidisciplinaire projecten voor een breed scala aan opdrachtgevers. Je werkt samen met 40 getalenteerde collega's, in een creatieve werkomgeving in het centrum van Den Haag en vanuit huis. We nemen mensen en ons werk serieus en vinden werkplezier en talentontwikkeling belangrijk. We hebben een open cultuur en zijn hecht verbonden met elkaar en onze opdrachtgevers. 


Geïnteresseerd?

Meer weten over de vacature? Bel Judith Boon: 070 313 20 12. Solliciteer direct via onze website.

We nemen snel contact met je op!