16-01-2018 - Ontwerp een nieuw verpakkingsdesign voor de ecologische wasmiddelenlijn van AH en maak kans op 1500 euro.

Voor de tweede keer schrijft Albert Heijn de briefing voor de Packaging Talent Award. Dit jaar heb jij, als student of jonge ontwerper, de opdracht om een nieuw verpakkingsdesign voor AH PUUR wasmiddel te bedenken.

Je kunt alleen een 2D (grafisch ontwerp) inleveren, maar er is dit jaar ook expliciet ruimte voor jonge product ontwerpers / studenten, want ook de fysieke vorm van de doos/fles mag een make-over krijgen. Een andere vorm of ander materiaal kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat verpakkingen beter afbreekbaar of recyclebaar zijn.

Jury, prijzen en uitreiking

Je werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury van creatieven en marketeers (waaronder Albert Heijn). De winnende ontwerpen worden beloond met een onderscheiding en een geldbedrag. De hoofdprijs is 1500 euro. Daarnaast mag je als winnaar van de BNO PTA 2018 jouw design presenteren aan het designteam van AH in Zaandam. De prijsuitreiking vindt plaats als onderdeel van het event SUPERFAST op 26 oktober tijdens de Dutch DesignWeek 2018.

Inschrijven

Klik hier voor de voorwaarden en om je in te schrijven.

Niet commercieel

De prijsvraag richt zich op het leerproces om binnen de kaders van een briefing een verpakkingsontwerp te maken. Centraal staat de kennismaking met het vakgebied. Auteursrechten blijven bij de deelnemer (zie ook de deelname voorwaarden).   

Over de BNO Packaging Talent Award

De BNO Packaging Talent Award is een prijsvraag voor jonge ontwerpers en ontwerpstudenten. Aan de hand van een briefing wordt een (conceptuele) design­oplossing gevraagd voor een food of een non-foodverpakking. Het ingezonden werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury van creatieven en marketeers.

De winnende ontwerpen worden beloond met een onderscheiding en een geldbedrag. Daarnaast krijgen de winnaars veel publiciteit als de nieuwe generatie packaging designtalent. Doel van de prijsvraag is jong talent te interesseren voor het vakgebied verpakkings­ontwerpen en opleidingen aan te zetten dit ontwerp­specialisme in hun onderwijs­aanbod op te nemen.

Winnaars voorgaande edities

2017 - Lennaert van 't Loo, Tijs Kramer, Amanda Ruiter en Eva Verbeek
2016 - Sean Valies, Luna den Hoed
2015 - Denise Veenendaal, Sabine Krouwer
2014 - Zoe Piper, Marcel Kock en Selma Hoitink

Initiatiefnemers

De jongste designprijs voor ontwerptalent is een initiatief van de top van de Nederlandse packaging designbureaus, verenigd in BNO NEXTpack