#Themaplatforms

COco

Een inspirerend programma over circulair ontwerpen.


Al decennia besteedt de BNO aandacht aan duurzaam en circulair ontwerpen met projecten als 'Zwitserse Bergen' en 'Groene Offerte', publicaties, workshops etc. Dat was al die tijd al belangrijk, maar is nu belangrijker dan ooit.

Via ons nieuwe programma Circulair Ontwerpen - dat we COco noemen, want circulair ontwerpen doe je namelijk nooit alleen - brengen we dit thema nog nadrukkelijker onder de aandacht, informeren we ontwerpers en bureaus over ontwikkelingen en mogelijkheden, en willen we vooral ook enthousiasmeren.

We werken samen met CIRCONNECT (het brede platform circulair ontwerpen), met gespecialiseerde spelers, we haken aan of verwijzen naar wat in dit opzicht nog meer interessant kan zijn. 


Programma

De aftrap van het programma COco vond begin maart 2022 plaats met drie zeer ingevoerde sprekers: Conny Bakker, hoogleraar en autoriteit op het gebied van duurzaam ontwerpen en circulair productontwerp, Bas Roelofs, CIRCO-trainer en Richard van der Laken, oprichter van What Design Can Do. Samen gaven ze een overtuigend startschot.

Foto: Lancering programma COco / Fotograaf: Tim Meijer

En nu verder! De komende periode volgen regelmatig artikelen, podcasts etc. Er komen talks en workshops. Daarnaast organiseren we bezoeken naar relevante ontwerpbureaus en bedrijven. We communiceren over dit alles via onze on- en offline media.


Next up!

Op deze pagina bundelen en updaten we de activiteiten die samen het programma COco vormen. Ben jij geïnteresseerd? Hou deze pagina en onze nieuwsbrief dan in de gaten!

Foto: Lancering programma COco / Fotograaf: Tim Meijer

COco tipt!

Links naar relevante events over circulair ontwerpen.CIRCONNECT

De BNO is aangesloten bij het recent opgerichte platform CIRCONNECT. Samen met een groeiende groep kennisinstellingen, brancheverenigingen, de ontwerpsector, regioversnellers en overheidsorganisaties zoals onder andere TU/Delft, Rijkswaterstaat, TNO, CIRCO en HvA wordt kennis rond Circulair Design breder beschikbaar en toegankelijk gemaakt. Door te bundelen, te verrijken en te distribueren functioneert het platform als inspirerend, verbindend en katalyserend knooppunt.

Lees hier meer over CIRCONNECT en de lancering.


Meer weten?

Heb je vragen of wil je aanhaken bij het programma COco? Neem dan contact op met dewi@bno.nl.