Dude

Dude #2, 2018

  • 27 Sep 2018
  • Zomernummer

Het zeventiende nummer van Dude, Dutch Designers Magazine waarin Sanne Schenk vertelt over het opbouwen en runnen van haar interieur- en architectuurbureau Tank, samen met partners Tommy Kleerekoper en Menno Kooistra.

Sanne Schenk

Ambitieus, energiek, zelfverzekerd en vol lef. Het zijn eigenschappen die van toepassing zijn op Sanne Schenk en op haar ontwerpbureau Tank. Het ene na het andere prestigieuze interieur- en architectuurproject wordt in hun Amsterdamse studio aangepakt en Sanne stopt niet met dromen.

Sinds de uitbreiding met een architectuurtak heeft Tank een unieke propositie, want doorgaans worden interieurontwerp en architectuur niet binnen één bureau verenigd. Het levert een interessante kruisbestuiving op die nu, een aantal jaar later, vleugels begint te krijgen. En voorzichtig komt er alweer ruimte om te dromen van een volgende grote stap.

Work

'Onder mijn ontwerpvrienden ben ik de kunstenaar, tussen mijn kunstenaarsvrienden ben ik de ontwerper', zegt Bertjan Pot. Hij is wars van de artistieke pretenties in de kunst- en ontwerpwereld waarin hij zich begeeft. Dat blijkt ook uit het feit dat hij over zijn eigen werk spreekt als 'knutselen' en 'freubelen'.

Verder in dit nummer het einde van het designicoon, Total Design, Grrr, Nikki Gonnissen, creative city Arnhem, creatief kolonialisme en heel veel meer.

Odoo CMS - een grote afbeelding