Dude

Dude #2, 2019

  • 03 Jul 2019
  • Zomernummer

Bas Timmer

De Dude van zomernummer 2019 is modeontwerper Bas Timmer, oprichter van de Sheltershuit Foundation, een Nederlandse ‘humanitaire startup’ die bekend werd door de Sheltersuit, een combinatie van jas, slaapzak en opbergtas die overleven in barre omstandigheden mogelijk maakt. Zijn ambitieuze levensdoel: de hele wereld warmhouden.

Bas studeerde in 2011 af aan de MBO Fashion in Enschede. De daarop aansluitende opleiding aan ArtEZ brak hij binnen een jaar af. De wens iedereen warm te houden begon met het uitdelen van de eerste Sheltersuit aan de dakloze Peter in Enschede in 2014. Vervolgens deelde zijn Sheltersuit Foundation 1.500 speciale kinder-Sheltersuits uit op Lesbos, waarin ze kunnen rondrennen en warm blijven tegelijk. Daarna volgden Samos (850) en Sarajevo (650). De afgelopen winter zijn 2.500 pakken uitgedeeld; dit jaar is het doel 3.000 pakken. In Nederland zijn inmiddels 2.500 Sheltersuits uitgedeeld.

Continued

Verder in dit nummer een artikel over hoe een bijdrage leveren aan een betere wereld vaak kan botsen met de noodzaak om geld te verdienen.

Alles over crowdfunding met ervaringen van ontwerpers Heiko Balster en Sander Lorier en een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden.

BNO Piet Zwart Prijs winnaar Frans Bevers en een aantal Nederlandse winnaars van de European Design Awards waaronder CLEVER°FRANKE en Beetroot.

Een interview met ontwerper Lotte Douwes die haar kennis van keramiek gebruikt om bij te dragen aan een betere wereld.

En.... creative city Maastricht, een recap van social en speculatief design tijdens de Milan Design Week, industrieel ontwerper Alexander Bannink en columns van Dennis Elbers en Marcel van Roosmalen.


Odoo CMS - een grote afbeelding