Dude

Dude #3, 2019

  • 14 Oct 2019
  • Herfstnummer

Simon Buijs

Optimistisch, gedreven, nieuwsgierig, dat is Simon Buijs, artiestennaam: BobbyPola. Een creatieve pionierende geest, de 'eeuwige student' die wil blijven experimenteren, bevragen, grenzen oprekken, nieuwe technieken uitproberen in samenwerking met zijn opdrachtgevers.

Drukwerk, graffiti, street art, hij heeft het allemaal gedaan. Maar zijn liefde ligt bij geanimeerde illustraties en geïllustreerde animaties. "Ik heb de sterke behoefte iets te maken dat dienstbaar is en een lange levenscyclus heeft."

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Simon Buijs / Fotograaf: Valentina Vos

Continued

Verder in dit nummer de jaarlijkse eindexamenspecial YA Special! met het afstudeerwerk van dertig kersverse designers.

Edo Dijksterhuis over hoe je als ontwerper het onbevangen enthousiasme uit de beginperiode van je creatieve carrière kunt vasthouden.

Lex Reitsma over zijn documentaire 'Wim Crouwel Modernist' en zijn visie op het werk en de overtuigingen van deze recent overleden ontwerper, die met zijn fascinatie voor 'het grid' voor veel discussie zorgde in de designsector.

Design Power: service designer Inge Keizer, packaging designer Tessa Oudijn en automotive designer Corien Pompe over hun carrièrekeuzes, waardevolle lessen, overtuigingen en eyeopeners. En verder... de creatieve familie Kokke, designstart-ups die zich met HEMA Foundation richten op taalvaardigheid, het techtheater van Random Studio, Jeroen Junte over inclusief design en een artikel over de spraakmakende expositie Design van het Derde Rijk.

De Engelstalige versie van deze editie van Dude is mede mogelijk gemaakt door Pictoright Fonds.

Odoo CMS - een grote afbeelding