Dude

Dude #4, 2018

  • 11 Jan 2019
  • Winternummer

Het negentiende nummer van Dude Dutch Designers Magazine ligt vanaf 12 januari 2019 op de mat en later in de winkel. Hierin zetten we industrieel ontwerper Marcel Vroom in de schijnwerpers. 

Marcel Vroom

De veelal bescheiden en op de achtergrond acterende industrieel ontwerper, is namelijk een drijvende kracht in de ontwerpwereld, een aanjager van samenwerkingen, voorloper op het gebied van technologie, en bedenker van complexe producten waarbij techniek, innovatie en digitale interfaces belangrijke onderdelen zijn. Producten die we soms dagelijks tegenkomen en die ons leven veraangenamen, zoals bushokjes voor het ov, laboratoriuminstrumenten in de zorg, en navigatiesystemen voor schepen. 

Vroom’s blik op de toekomst is optimistisch en nieuwsgierig. "Ga de wereld in en begeef je buiten je eigen domein", zegt hij. 

Continued

Verder in dit nummer een aansluitend onderwerp: de vooravond van de Vierde Industriële Revolutie, met in de hoofdrol robots, kunstmatige intelligentie en hoe ontwerpers zich hiertoe verhouden, rijzende sterren in de streetwear-mode, de verhalende werelden van de Belgische ontwerpers Muller Van Severen èn creative city Antwerpen, het speculatief designarchief, ontwerpers die experimenteren met bloed en algen en zelfs de dood als designproduct. En dan nog veel meer.

Odoo CMS - een grote afbeelding