#Events

AI for Good: Inclusiviteit & Veiligheid

31.10.2022


21.00 - 22.00


Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ, Amsterdam


In dit tweeluik van Felix Meritis presenteren creatieve makers en ondernemers hun eigen werk rond AI, hun best practices en nemen het publiek mee in de actualiteit van kunstmatige intelligentie. Wat kunnen wij, en zij als makers, van de inzichten van wetenschappers leren? En van de methodes van kunstenaars? Hoe worden de mogelijkheden van AI zinvol en verantwoord ingezet?


Inclusiviteit & Veiligheid

Onder leiding van Laurens Vreekamp (oprichter Future Journalism Today & auteur van The Art of AI) spreken verschillende experts over inclusiviteit & veiligheid.

AI wordt op grote schaal ingezet door bedrijven en overheden. Bijvoorbeeld om mensen aan te nemen, verkeersstromen te reguleren of spam uit je inbox te filteren. Handig! Maar het kan ook goed mis gaan: denk aan het toeslagenschandaal, discriminerende algoritmes en dodelijke ongelukken met zelfsturende voertuigen. Hoe voorkomen we dat AI wordt gebruikt voor manipulatie, buitensluiting en social scoring?


Korting BNO-leden

BNO-leden krijgen 5 euro korting (€ 10 i.p.v. € 15) op de toegang. Gebruik hiervoor deze kortingscode (hiervoor moet je ingelogd zijn op deze site).