#Events

AI for Good: Media & Kunst

23.09.2022


21.00 - 22.00


Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ, Amsterdam


In dit tweeluik van Felix Meritis presenteren creatieve makers en ondernemers hun eigen werk rond AI, hun best practices en nemen het publiek mee in de actualiteit van kunstmatige intelligentie. Wat kunnen wij, en zij als makers, van de inzichten van wetenschappers leren? En van de methodes van kunstenaars? Hoe worden de mogelijkheden van AI zinvol en verantwoord ingezet?

Beleef AI-kunst en leer wat de-biasen en Machine Learning-modellen zijn. Hoor wat we wél aan Big Tech hebben en voor welke dystopische scenario’s je echt niet bang hoeft te zijn. Maak samen met denkers en doeners AI-plannen voor een mooiere toekomst. 


Media & Kunst

Onder leiding van Laurens Vreekamp (oprichter Future Journalism Today & auteur van The Art of AI) spreken verschillende experts over AI in media & Kunst

AI transformeert de manier waarop nieuws en kunst gemaakt en geconsumeerd wordt. De eerste AI-romans en dichtbundels zijn al verschenen, en zijn niet te onderscheiden van menselijke auteurs. En ook die hondenoren, kattenstem of ander special effect op je favoriete social mediaplatform is AI. Welke dilemma’s brengen deze ontwikkelingen met zich mee?


Korting BNO-leden

BNO-leden krijgen 5 euro korting (€ 10 i.p.v. € 15) op de toegang. Gebruik hiervoor deze kortingscode (hiervoor moet je ingelogd zijn op deze site).