#Events

ARCHITECT @WORK

14.09.2022


09.00 - 18.00


Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam


ARCHITECT@WORK strijkt op woensdag 14 en donderdag 15 september 2022 neer in Ahoy Rotterdam voor haar negende editie. Het thema is dit keer ‘Healthy Materials’ wat, naast het sprekersprogramma, ook terugkomt in de materialententoonstelling ‘Healthy Heroes’ door MaterialDistrict en in de fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh).

Foto: ARCHITECT@WORK

Exposanten

Net als bij de vorige edities presenteren ook nu weer meer dan tweehonderd leveranciers hun noviteiten. Daarbij zijn bij tal van exposanten ‘healthy materials’ te vinden: van gevelbekleding uit hergebruikte materialen, via groenwanden tot biobased wandbekleding.

 
 

 

Sprekers

Op 14 september geeft architect Paolo Russo van Stefano Boeri Architetti om 16.30 uur een lezing over de integratie van bomen en andere beplanting in de stedelijke omgeving. Hij zal daarbij ingaan op het beroemde Bosco Verticale in Milaan, maar ook op de Trudo Toren in Eindhoven en Wonderwoods in Utrecht, en andere projecten waar het bureau aan werkt.

Op 15 september geeft Michaël Gyoot van Rotor om 16.30 uur een lezing over het hergebruik van materialen. Dit vraagt een radicaal andere manier van ontwerpen, zo zal hij laten zien, maar levert ook projecten op met ook een heel eigen schoonheid.

Andere sprekers zijn onder andere architect Anja Verdonk van Natrufied Architecture over biophilic design en architect Tim Vermeend van Urban Climate Architects over bouwen met hout.


Foto: MaterialDistrict

Hybride

ARCHITECT@WORK wordt hybride georganiseerd. De seminars zijn ook via een livestream te volgen. De gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. Ook kun je online een afspraak inplannen met de exposanten.