#Events

Automatisering: ontwerp en print, maar nu even anders

11.04.2019


15.30 - 19.00


BNO, WG Plein 600, 1054SK, Amsterdam


Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is inmiddels bereikt. Je kunt je dus niet meer aanmelden. We hebben wel een wachtlijst. Mocht je hierop geplaatst willen worden, stuur dan een e-mail naar info@cmbo.nl. Je ontvangt dan bericht, mocht zich een van de eerdere aanmelders afmelden.

Op donderdag 11 april organiseren wij samen met het CMBO het event ‘Automatisering: ontwerp en print maar nu even anders’.

Slim gebruik van automatisering stelt ontwerpers in staat prachtige boeken en producten te maken, op een manier die tot voor kort onmogelijk was. We laten zien hoe het boek ‘SPUL/STUFF’ - onlangs bekroond als het mooiste boek van de wereld (foto) - tot stand is gebracht door gigantische databestanden en InDesign aan elkaar te koppelen.

Mede-auteur Peter Kranendonk van de Archeologische Dienst Amsterdam geeft samen met Remko Schouten van drukkerij robstolk een toelichting op de inhoud en de techniek van het boek.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Amsterdams spul | Amsterdam Stuff van Jerzy Gawronski en Peter Kranendonk

Slim gebruik van automatisering stelt ontwerpers in staat prachtige boeken en producten te maken, op een manier die tot voor kort onmogelijk was. We laten zien hoe het boek ‘SPUL/STUFF’ - onlangs bekroond als het mooiste boek van de wereld - tot stand is gebracht door gigantische databestanden en InDesign aan elkaar te koppelen. Mede-auteur Peter Kranendonk van de Archeologische Dienst Amsterdam geeft samen met Remko Schouten van drukkerij robstolk een toelichting op de inhoud en de techniek van het boek. 

Drukkerij Joh. Enschede, van oudsher bekend als de drukker van ons geld, zit midden in de transitie naar nieuwe technieken en media, met behoud van de drukpersen. Marcel Klok laat zien hoe het bedrijf op alle mogelijke, innovatieve manieren de digitale wereld verbindt met die van print. Er komen tal van nieuwe technieken langs waarbij de web-vormgever een belangrijke plaats inneemt. 

Er is vijf jaar gewerkt aan compleet nieuw design concept voor de ‘Dikke Van Dale’, zowel voor de traditionele gedrukte editie (ca. 5000 pagina’s), als voor de online publicaties en tools die daarvan zijn afgeleid. Een medewerker van Studio Joost Grootens legt uit hoe men de database, die een woordenboek uiteindelijk is, koppelt aan al die verschillende media.

De middag wordt gepresenteerd en aan elkaar gepraat door CMBO-bestuurslid Freek Kuin. Freek heeft zelf ook nog een aantal leuke en inspirerende voorbeelden verzameld die illustreren wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is, en soms fout gaat, door automatisering, die hij tussen de andere verhalen door zal laten zien.

Programma

  • 15.30-16.00 uur: Ontvangst

  • 16.00-16.15 uur: Welkom en inleiding door Freek Kuin (CMBO)

  • 16.15-16.45 uur: ‘SPUL/STUFF’ – Peter van Kranendonk (Archeologische Dienst Amsterdam), Remko Schouten (robstolk)

  • 16.45-17.15 uur: ‘Het printbedrijf opnieuw uitgevonden’- Marcel Klok (Joh.Enschedé)

  • 17.15-17.45 uur: ‘De Dikke van Dale’ - Studio Joost Grootens

  • 17.45-18.00 uur: Afronding en discussie

  • 18.00-19.00 uur: Netwerkborrel


Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is inmiddels bereikt. Je kunt je dus niet meer aanmelden. We hebben wel een wachtlijst. Mocht je hierop geplaatst willen worden, stuur dan een e-mail naar info@cmbo.nl. Je ontvangt dan bericht, mocht zich een van de eerdere aanmelders afmelden.