#Events

BEELD is

16.02.2023


15.30 - 17.30


Pakhuis de Zwijger / Cultuurfabriek, Piet Heinkade 181 K, 1019 HC, Amsterdam


Wij nodigen alle leden uit om op donderdag 16 februari a.s. in Pakhuis de Zwijger aanwezig te zijn bij het lanceringsevent van de Federatie Beeldrechten: BEELD is.

Deze middag vieren wij BEELD aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek ‘Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland’.

Dit onderzoek toont onomwonden aan de politiek, het publiek en de rest van de wereld wat wij als beeldsector zelf al wisten; dat dit een sector is waar je niet omheen kan. 

We nemen je mee in de belangrijkste resultaten en wat dit betekent voor de sector in brede zin en voor jou.

 

Programma

BEELD heeft natuurlijk niet alleen economische waarde; BEELD is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal!

Wat betekent dit in de praktijk? Hoe heeft BEELD impact op de wereld waarin we leven? En hoe zijn makers zelf bezig met deze impact? Met enkele aansprekende makers én hun werk onderzoeken wij deze vragen.

Alvast een tipje van de sluier? 

De middag wordt in goede banen geleid door moderator Rowan Blijd. Merel Bem reflecteert op het onderzoek en o.a. Bart Maat, maker van dé foto van 2021 waardoor politiek Den Haag op zijn grondvesten stond te schudden, zullen aanwezig zijn. 

Het programma is nog volop in ontwikkeling. Houd de website van de Federatie Beeldrechten in de gaten voor meer informatie. 


Reserveren

Eind januari volgt de officiële uitnodiging. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan alvast een ticket.


Over de Federatie Beeldrechten

De Federatie Beeldrechten is een samenwerkingsverband tussen BBK, BNO, BOK, DuPho, de Kunstenbond, NVJ/NVF, Pictoright en Platform BK. Binnen de federatie zetten zij zich samen in voor een betere auteursrechtelijke positie van makers.