#Events

BEELD is

16.02.2023


15.30 - 17.30


Pakhuis de Zwijger / Cultuurfabriek, Piet Heinkade 181 K, 1019 HC, Amsterdam


Wij nodigen alle leden uit om op donderdag 16 februari a.s. in Pakhuis de Zwijger aanwezig te zijn bij het lanceringsevent van de Federatie Beeldrechten: BEELD is.

Deze middag vieren wij BEELD aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek ‘Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland’.

Dit onderzoek toont onomwonden aan de politiek, het publiek en de rest van de wereld wat wij als beeldsector zelf al wisten; dat dit een sector is waar je niet omheen kan. 

We nemen je mee in de belangrijkste resultaten en wat dit betekent voor de sector in brede zin en voor jou.


Programma

Bart Drenth (voorzitter Federatie Beeldrechten) opent de middag en laat jullie kort kennis maken met de Federatie Beeldrechten.

Het programma is in goede handen bij moderator Rowan Blijd, zij leidt ons vakkundig langs de volgende onderwerpen:

Madeleine van Lennep (directeur BNO) en Paul Rutten (onderzoeker) nemen je mee in de belangrijkste resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland en wat dit betekent voor de sector. Daarna wordt het rapport overhandigd aan Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Beeld heeft natuurlijk niet alleen economische waarde; beeld is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal! Wie kan dit beter verwoorden dan Merel Bem. Speciaal voor deze gelegenheid heeft zij een column geschreven waarin zij reflecteert op de waarde van beeld en hoe dit in de maatschappij (soms te weinig) tot uiting komt. 

En hoe kijken beeldmakers zelf naar deze resultaten en de rol van beeld in de maatschappij? Met Sanne Boekel, Nadieh Bremer, Domenique Himmelsbach – de Vries, Bart Maat én hun werk onderzoeken we het belang van beeld in brede zin.

Deze middag kan reflectie in beeld natuurlijk ook niet ontbreken, het event wordt live in beeld gebracht door  illustratoren Naomi Arnaudova en Haru Sukegawa. Deze illustraties zullen tijdens het programma maar ook aansluitend bij de borrel in de foyer te zien zijn.  


Reserveren

Eind januari volgt de officiële uitnodiging. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan alvast een ticket.


Over de Federatie Beeldrechten

De Federatie Beeldrechten is een samenwerkingsverband tussen BBK, BNO, BOK, DuPho, de Kunstenbond, NVJ/NVF, Pictoright en Platform BK. Binnen de federatie zetten zij zich samen in voor een betere auteursrechtelijke positie van makers.