BIG ART

  • 12 sep. 2019 - 15 sep. 2019
    11:00 - 19:00
  • Zaanstad
    Middenweg 63
  • Designevent , Expositie , Vrije vormgeving

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 september vindt de vierde editie van BIG ART plaats in maar liefst vijf karakteristieke loodsen van het industriële Hembrugterrein aan de rand van Amsterdam. De grote en lichte loodsen vormen in september het decor voor tientallen XL-kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen - om te kijken en te kopen.

Met maar liefst 7.000 m² blijft het pop-up-kunstplatform BIG ART in omvang en aanbod groeien. Het terrein is ter beschikking gesteld door de nieuwe eigenaren ABC Planontwikkeling en LIFE Makes SENS. Komende periode wordt het Hembrug ontwikkeld tot een gemengd stedelijk gebied met behoud van het unieke karakter en met een grote rol voor creativiteit en cultuur. BIG ART sluit hier perfect bij aan.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Hidden gem


BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en ook directeur van designbeurs OBJECT. Ze stelde eerder grote interdisciplinaire tentoonstellingen samen zoals BAL! (Paleis Soestdijk), WIT (Nederlands Fotomuseum) en PASTOE (Kunsthal). Elke editie zoekt Van der Zwaag een locatie met een verhaal. Het Hembrugterrein aan het Noordzeekanaal is een 'hidden gem' op steenworp afstand van Amsterdam. De voormalige munitiefabriek uit de 19de eeuw beslaat ruim 42 hectare en telt 108 industriële gebouwen waarvan 53 monumenten; het was het hart van de verdedigingslinie de Stelling van Amsterdam.

Odoo CMS - een grote afbeelding

7.000 m2 XL-kunst

BIG ART is zorgvuldig samengesteld en toont eigentijdse kunst in prikkelende combinaties op een locatie die steeds weer verrast. Een lang weekend zijn kunstwerken van bekende namen en opkomende talenten uit de nationale en internationale kunstwereld te bewonderen. De objecten - een mix van sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en installaties - zijn zowel te kijk als te koop.

Deelnemende galeries aan deze editie zijn onder andere Galerie Franzis Engels, Cokkie Snoei, Galerie Bart, galerie dudokdegroot, Jan Knegt Gallery en Rademakers Gallery. Op het Hembrugterrein zelf zijn ook een groot aantal designers, architecten, fotografen en kunstenaars permanent gevestigd en zijn er verschillende horecagelegenheden. BIG ART vormt een mooie aanleiding om dit bijzondere, bruisende en bosrijke gebied te ontdekken.

Odoo CMS - een grote afbeelding
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.