#Events

Bijeenkomst Hans Bockting

08.05.2022


14.00 - 17.00


Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127-129, 1012 GC, Amsterdam


Foto: Hans Bockting / Fotograaf: Aatjan Renders


Op 18 september 2021 overleed Hans Bockting. Door corona en afstand was het toen niet mogelijk om een bijeenkomst te organiseren voor al zijn vrienden en relaties. Gelukkig kunnen we dat nu inhalen: op zondag 8 mei 2022 herdenken we Hans tijdens een bijeenkomst in Allard Pierson in Amsterdam.Begaafd ontwerper

Hans was een bijzonder mens en een begaafd ontwerper. Wij kennen hem natuurlijk vooral uit het Amsterdamse en van zijn werk bij UNA. De laatste jaren was er wat meer afstand en woonde en werkte hij met zijn vrouw Sabine Bockting-Reinhardt in Zuid-Duitsland. Samen vormden ze Bockting Design in het landelijke Amerang, maar Hans deed ook Amsterdam nog regelmatig aan. Ondanks zijn broze gezondheid bleef Hans actief en scherp van geest. Hij was intelligent, erudiet en de bijzondere en typerende manier waarop hij zaken kon uitleggen blijft ons allen bij.


Programma

Meld je aan als je Hans samen met anderen wil herdenken op 8 mei (die dag is overigens tevens zijn geboortedatum). Sprekers deze middag zijn Will de l’Ecluse, Ans van Genderen, Reinier Gerritsen, Denise Ghering en Paul Spies. Moderator is Rob Huisman.

Tevens willen wij clips laten zien van een lezing tijdens de Tÿpo St. Gallen in 2019, waarin Hans samen met Sabine te zien is. We kunnen daarbij opnieuw getuige zijn van de typerende wijze waarop Hans zijn zijn visie en werkwijze uiteen kon zetten. Het lijkt ons een mooi moment om daar samen nog eens naar te kijken en luisteren.


  • 14.00 uur  - Inloop

  • 14.30 uur - Bijeenkomst ter nagedachtenis aan Hans 

  • 15.30 uur - Borrel en gelegenheid tot bijpraten

  • 17.00 uur - Einde bijeenkomst


Aanmelden

Er is veel belangstelling voor de bijeenkomst. Ben je toch verhinderd? Meld je dan even af.