BNO events

BNO Creative Café - december

  • 19 dec. 2018
    19:30 - 23:00
  • De Vorstin, Hilversum
    Koninginneweg 44 , 1211 AS
  • Grafisch ontwerp

Op 19 december organiseert BNO Creative Café weer een avond met inspirerende sprekers. Zet alvast in je agenda, want ze hebben al hele bijzondere sprekers voor je weten te strikken: Media Monks, Studio Airport en Willemijn Morriën (Speak Up!).

Studio Airport

Studio Airport uit Utrecht is opgericht door Maurits Wouters en Bram Broerse. Samen met een klein team van creatieven vormen zij een studio gespecialiseerd in grafisch ontwerp. De studio werkt aan online storytelling projecten, printpublicaties en mediacampagnes.

Bij ieder project is het uitgangspunt een visuele taal te vinden die ontstaat vanuit de inhoud en deze te vertalen naar verschillende uitingen. Ruimte voor experiment, spel en een artistieke lading staan centraal in het ontwerpproces van Studio Airport. 

De studio is bekroond met diverse internationale awards en werkt samen met opdrachtgevers zoals The Hart Island Project, Amsterdamse Kunstraad, Emergence Magazine en Greenpeace International.

 
 

Mediamonks - Frank van Rooijen (creative director europe)

Als Creative Director Europe streeft Frank naar de creatie van cultureel relevant werk. Met een combinatie van popcultuur, bedrijfsstrategie, technologie, data, media en innovatie creëert hij diensten, campagnes en producten die levens verrijken.

Frank vervulde eerder functies bij verschillende top reclamebureaus van Amsterdam tot Johannesburg — en met features van zijn werk op onder andere CNN, BBC, the Guardian, Fast Company en Huffington Post is Franks werk met recht net zo internationaal als hij. Naast zijn werk als Monk is Frank ook nog actief als DJ en producer, zo heeft hij zelfs een officiële remix voor Freddy Mercury mogen maken.

Met een team van 800 Monks verspreid over twaalf kantoren, maakt MediaMonks award-winning werk voor A-list brands en businesses. Geoefend in geïntegreerde productie van creatieve campagnes en content tot maatwerk websites en design, MediaMonks’ werk is bekroond met meer dan 200 FWA's en 128 Cannes Lions.


 
 

Speak up! - Willemijn Morriën

Onze eerste deelnemer aan het onderdeel Speak up! is Willemijn Morriën. Dit jonge talent pakt kort het podium om haar werk te laten zien aan het publiek. Willemijn creëert ervaringen met behulp van motion graphics (gegenereerd met 3D software). Ze gebruikt digitale media op een vrije, expressieve manier en visualiseert verhalen die de grenzen van het (on)comfortabele opzoeken. Eerlijkheid en kwetsbaarheid zijn belangrijke elementen in haar werk. 

 
 

Tickets

Toegang is gratis voor BNO-leden. Niet leden betalen slechts 5 euro. Je kunt pinnen bij de entree.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.