#Events

BNO Creative Café - maart

12.03.2020


19.30 - 23.00


Switch Mediapark (locatie), Joop vd Endeplein 1, 1217WJ, Switch Mediapark, Hilversum


Op 12 maart is weer een nieuwe editie van BNO creative café. Dit keer met, letterlijk en figuurlijk, BREAKING NEWS! Op het podium NOS op3 en Mei-Li Nieuwland die beiden breken met de traditionele wijze waarop het nieuws tot ons komt. Dit alles op een bij het thema passende nieuwe locatie: Switch Mediapark.

NOS op3

NOS op3 geeft uitleg bij het nieuws voor een doelgroep tussen de 20 en 35 jaar. Door middel van explainers, interactieve verhalen en infographics bieden zij context bij onderwerpen die in de dagelijkse nieuwsfeed kort voorbij komen. Daarnaast proberen ze minder zichtbare problemen in de belevingswereld van twintigers aan te kaarten via onderzoeksverhalen. De focus ligt op Youtube en Instagram.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Mei-Li Nieuwland

Nederlandse illustrator, stripjournalist, en cultureel antropoloog Mei-Li Nieuwland zet beeld in om lastige non-fictie onderwerpen (van wetenschappelijk onderzoek tot vluchtelingencrisis) uit te pluizen en behapbaar te maken voor een breder publiek. In de illustraties, infographics, en journalistieke strips die daaruit voortkomen nodigt ze de kijker uit om op een prettige en efficiënte manier iets nieuws (en hopelijk nuttigs) te leren.

Eind 2019 startte ze Hong Kong: Illustrated, een stripjournalistieke serie met als doel de belangrijkste ontwikkelingen in de protesten in Hong Kong te visualiseren -- 'live', terwijl het gaande was.

Speak up!

Speak up! is het onderdeel in het programma waar (jonge)ontwerpers en nieuwe projecten 15 minuten het podium voor zich mogen nemen om aandacht te vragen voor hun werk of het toffe project dat ze gestart zijn. Een ideaal moment om feedback te ontvangen van je mede-vakgenoten!

Wil jij ook deelnemen aan Speak up! tijdens een van onze volgende edities? Geef je dan op via creativecafe@bno.nl.

Tickets

Toegang is gratis voor BNO-leden. Niet leden betalen slechts 5 euro. Je kunt pinnen bij de entree.