#Events

BNO Creative Café - oktober

02.10.2019


19.30 - 23.00


De Vorstin, Koninginneweg 44, 1211 AS, De Vorstin, Hilversum


Op woensdag 2 oktober is er weer een hele mooie avond voor je gepland met bijzondere, inspirerende en creatieve sprekers: Just van Rossum en Hansje van Halem!

De sprekers komen vertellen over ontwerpprojecten, actualiteiten en geven een kijkje in het ontwerpproces.

Vanaf 19.30 uuur ben je van harte welkom bij Podium de Vorstin in Hilversum.

Hansje van Halem

Grafisch ontwerper Hansje van Halem kreeg bekendheid door haar kenmerkende typografie en geometrische, bijna psychedelische illustraties gebouwd op complexe patronen. 

Van Halem krabt, tekent of weeft haar brieven digitaal en ontwerpt stempels, posters en illustraties. Gefascineerd door het samenspel tussen patroon, textuur en typografie, heeft Hansje een ​​onderscheidende stijl ontwikkeld die de kloof tussen digitaal en druk overbrugt. 

Sinds 2017 is Hansje hoofdontwerper van muziekfestival Lowlands.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Just van Rossum

Just van Rossum werkt op het gebied waar (typografisch) ontwerp en softwareontwikkeling samenkomen. Hij werkte samen met Erik van Blokland onder de naam LettError, onder andere aan "Beowolf", een zichzelf veranderend lettertype. 

Meer recentelijk legde Just zich toe op het maken van geprogrammeerde animatieloops, en werkte hij samen met Hansje van Halem voor de huisstijl van het Lowlands festival. Just geeft les op de KABK in Den Haag.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Speak up!

De Speak up! van deze avond is Grafisch Atelier Hilversum, een kunstenaarswerkplaats waar zo’n 40 leden werken aan eigen projecten in zeefdruk, ets, litho, boekdruk, fotografie en combinaties daarvan.

Speak up! is het onderdeel in het programma waar (jonge)ontwerpers en nieuwe projecten 15 minuten het podium voor zich mogen nemen om aandacht te vragen voor hun werk of het toffe project dat ze gestart zijn. Een ideaal moment om feedback te ontvangen van je mede-vakgenoten!

Wil jij ook deelnemen aan Speak up! tijdens een van onze volgende edities? Geef je dan op via creativecafe@bno.nl.

Tickets

Toegang is gratis voor BNO-leden. Niet leden betalen slechts 5 euro. Je kunt pinnen bij de entree.