BNO events

BNO IMG LAB: Cross Comix

  • 14 nov. 2019
    20:00 - 22:00
  • Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
    Museumpark 25 , 3015 CB
  • Grafisch ontwerp , Strips & comic book design

Op donderdagavond 14 november staat BNO IMG LAB in het teken van Cross Comix Festival dat die hele week in Rotterdam plaatsvindt. 

Indische Wortels

Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben hun roots in Nederland-Indië, toch weet de gemiddelde Nederlander bijzonder weinig van de geschiedenis van die bevolkingsgroep. Nu pas komen langzaam de verhalen van vroeger naar boven, verhalen die lange tijd verzwegen zijn of geen aandacht kregen, verhalen die het verdienen verteld te worden.

In de uitgave ‘Indische Wortels’ brengen ca 12 tekenaars die verhalen in beeld. Verhalen over muziek, cultuur, kunst, koloniaal verleden, familie en identiteit.

Odoo CMS - een grote afbeelding

'Ik ga naar Indonesië en neem mee' door Dido Drachman en Jasper Albinus

Line-up

Onze line-up deze avond draait om de graphic novel ‘Indische Wortels’ met o.a. scenarist Stijn Schenk, colorist Marloes Dekkers, tekenaar Roel Smit en letteraar Frits Jonker.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Cross Comix Festival

Het internationale Cross Comix Festival vindt plaats van 13 t/m 17 november in Rotterdam met een wervelende mix van nieuwe verhalen, beelden, comedy en muziek op het scherpst van de snede. Met Posy Simmonds, Wilbert Plijnaar, Emilio Guzman, Kamagurka, Les Robots, Gummbah en vele anderen: Let’s get visual!

Tickets

Normaal: 7,50 euro
BNO-leden, CJP & studenten: 3,75 euro

Gratis toegang met Cross Comix Festival Passe-partout (a.u.b. van te voren reserveren)

Koop hier je tickets via Eventbrite.

Thursday bite

Vooraf een hapje eten en alvast van gedachten wisselen met de sprekers? Dat kan vanaf 18.00 uur in Het Nieuwe Café. Tickets aan de deur of online (met of zonder maaltijd) via Eventbrite.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.