#Events

BNO IMG LAB: Fashion

30.01.2020


20.00 - 22.00


Het Nieuwe Instituut (locatie), Museumpark 25, 3015 CB, Het Nieuwe Instituut, Rotterdam


De kleren van de keizer. Say yes to the dress. Of een Rotterdams Pakkie Deftig. Dat mode in 2020 meer is dan een kek jurkje van de H&M is inmiddels wel duidelijk. Het is de barometer van maatschappelijke ontwikkelingen zoals gendergelijkheid en het klimaat. Het laat zien wie onze rolmodellen zijn, hoe vrij we ons voelen of juist in de pas willen lopen. Zoals Coco Chanel zei: "Fashion is made to become unfashionable".

Odoo CMS - een grote afbeelding

Afbeelding door Armia Yousefi

Line-up

Berend Bus is een modeontwerper die geïnspireerd raakt door mensen die hun eigen realiteit creëren en gedreven wordt door maatschappelijke kwesties aan te kaarten. Hoewel zijn werk serieuze onderwerpen raakt, gaat het altijd gepaard met een knipoog en een groot gevoel voor humor. Zijn collectie QUEER debuteerde op de Amsterdam Fashion Week 2019.

Marga Weimans is een internationaal modehuis dat raakvlakken heeft met andere disciplines, waaronder architectuur en beeldende kunst. Weimans onderzoekt de rol van zwarte vrouwen in onze huidige wereldwijde, complexe cultuur. Met haar collectie 'Source of Power Collection' gaf ze haar beeld op de excentriciteit, politieke onjuistheid en waardigheid die komen kijken bij het analyseren van de hedendaagse zwarte vrouw.

Jessica van Halteren geeft met haar studio MULAS Hybrid Haus een kritische visie op de huidige mode-industrie. Ze pakt het probleem van textiel overschot en afval aan met een overtuigende, artistieke en inhoudelijke missie. Haar werk toont de bevrijding van kleding uit de afvalberg door het een nieuw leven te geven en telkens opnieuw te gebruiken. Daarmee houdt ze ons een spiegel voor die schuurt over esthetiek en consumptiegedrag. 

Tickets

Normaal: 7,50 euro
BNO-leden, CJP & studenten: 3,75 euro

Koop hier je tickets via Eventbrite.

Thursday bite

Vooraf een hapje eten en alvast van gedachten wisselen met de sprekers? Dat kan vanaf 18.00 uur in Het Nieuwe Café. Tickets aan de deur of online (met of zonder maaltijd) via Eventbrite.