BNO events

BNO IMG LAB: maatschappelijke makers

  • 25 apr. 2019
    18:00 - 22:00
  • Rotterdam
    Postbus 237 , 3000 AE
  • BNO IMG LAB

Beeldmakers die hun werk inzetten voor het maatschappelijk debat. Kan een ontwerp de wereld verbeteren, het sentiment aanwakkeren of de opinie laten kantelen? Met tekst en beeld de barricades op!

Special Edition: Om 18.00 uur geeft LOESJE een workshop voor iedereen die wil weten hoe je de wereld wakker kan schudden met een poster. Na een korte pauze volgt om 20.00 uur het reguliere programma. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Loesje

Misschien ken je haar wel van haar posters: Loesje. 

Loesje speelt met taal en wil een ander ermee raken: laten glimlachen, aan het denken zetten of gewoon een leuk idee geven. Maar hoe verzint Loesje die teksten eigenlijk?

Tijdens de lezing van Loesje kom je het te weten. Loesje neemt je mee langs haar geschiedenis en daarna daagt ze je uit om samen met haar teksten te verzinnen! Kom langs en geef je mening vleugels. (met de ticket voor de workshop gratis toegang tot het avondprogramma)

Aimée de Jongh

Aimée verbleef 7 dagen in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Een plek waar journalisten, fotografen of filmmakers verboden zijn, maar pen en papier geen bedreiging vormden voor de kwetsbare bewoners. Dat resulteerde in de getekende reportage De wachtkamer van Europa. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Denise Rosenboom

Kunstenares Denise Rosenboom creëerde zeker al duizend kutkettinkjes. Diversiteit is belangrijk, dus sinds kort zijn er naast de Kuttas ook de Klootzak en de ballenketting. Haar werk is vaak absurd, provocerend en soms een beetje luguber en tegen de regels van het normale in. 

Daniël Venneman

Daniël is oprichter van Woonpioniers en expert op het gebied van Tiny Houses. Zijn projecten zijn een speurtocht naar hoe je gezonder, duurzamer, eenvoudiger en vooral slimmer kan wonen en produceren. 

 
 

Tickets

Klik hier om tickets te bestellen.

Thursday Bite

Eet tussen de LOESJE-workshop & BNO IMG LAB een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut.

Het Nieuwe Café biedt om 18:00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de tickets-link op deze pagina.

Beeld event: The Daily Gorilla

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.