BNO events

BNO IMG LAB: papier

  • 31 jan. 2019
    20:00 - 22:00
  • Rotterdam
    Postbus 237 , 3000 AE
  • BNO IMG LAB

Op 31 januari presenteert BNO IMG LAB de eerste avond van 2019.

Knippen. Plakken. Vouwen. 

In tijden van allesoverheersende digitalisering starten we het nieuwe jaar dit keer juist zónder WiFi, zónder apps en zónder pixels. We gaan eindelijk weer eens lekker analoog aan de keukentafel waar het handgemaakte zegeviert. 

Gramsgewichten, mat mc of gesatineerd mc en de schoonheid van handgeschept en bakpapier.

Een paperless office is zó 2018! 

Vera van Wolferen

Vera van Wolferen maakt wonderlijke werelden uit simpele materialen zoals papier, balsa hout of karton. Ze werkt als set-designer en stop-motion director en initieert daarnaast eigen projecten. Haar laatste project de 'Thought Hopper 3000' is een papieren camper die je online kan bezoeken. Daarnaast werkt ze aan een oneindig universum van architectonische sculpturen die ze 'Story Objects' noemt.

 
 

Ferry Staverman

Ferry Staverman maakt papieren, driedimensionale sculpturen van gerecycled karton en versterkt deze met touw. Hij herhaalt vormen om zo opmerkelijke silhouetten te creëren. Van tafelformaat tot wel 5 meter hoog lijken ze te verwijzen naar koraalriffen, cactussen, chinees porselein en oosterse architectonische objecten.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Studio Noa Verhofstad

Het werk van Noa Verhofstad ademt altijd een gevoel van nostalgie en verwondering uit. Zij legt in haar werkwijze de nadruk op vakmanschap en handwerk. Vrijwel elk essentieel element, of het nu een foto, een film, een decor of een installatie is, wordt met de hand gemaakt en geconstrueerd. Een proces waarbij de materiaalkeuze – vaak papier en karton maar ook wol, glas of hout – altijd een doorslaggevende rol speelt.

 
 

Sophie van Boven / De Firma Puntjes

Sophie van Boven maakt mooie, fragiele illustraties en collages met een retro look, waarin het handgemaakte en de materialen opvallend aanwezig zijn. Waar zij in uitblinkt noemt ze zelf decors: ruimtelijke installaties als opzet voor een foto, illustratie of animatie worden ogenschijnlijk simpel gecreëerd uit papier en karton.

 
 

Tickets

Klik hier om tickets te bestellen.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Event-illustratie door Sophie van Boven.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.