BNO events

BNO IMG LAB: Plastic (UITGESTELD)

  • 26 mrt. 2020
    20:00 - 22:00
  • Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
    Museumpark 25 , 3015 CB

LET OP: Dit evenement is uitgesteld. Gekochte kaarten blijven geldig voor de eerstvolgende keer.

Op donderdag 26 maart presenteert BNO IMG LAB een avond vol plastic.

Van piepschuim, naar celluloid. Van bakeliet tot een oceaan vol plastic soep. Hét materiaal dat sinds begin 1900 de onverwoestbare en goedkope oplossing leek voor bijna alles, veroverd momenteel de wereld als het meest beruchte milieuprobleem.

Tassen en rietjes gaan in de ban, maar wat doen we met al die restanten? Kunnen we het recyclen en upcyclen of vermaken tot kunst? Is het ethisch wel verantwoord om nog steeds nieuwe objecten uit plastic te produceren? Hoe fantastic is dat plastic?

Odoo CMS - een grote afbeelding

 Beeld: Roos Meerman, Fillip Studios

Line-up

We Make Carpets maakt gek genoeg geen tapijten. Van een afstand lijkt het misschien op een tapijt, maar als je dichterbij komt blijkt dat het van wasknijpers is gemaakt, of van plastic vorken. Of een ander alledaags product. Ze transformeren alledaagse objecten en materialen tot locatiespecifieke installaties die een feest voor het oog zijn.

Daphne Persoon introduceerde met haar afstudeerproject het SuBocean project de Biografie van de Plasti Soorten. Een nieuw deel van de dierenencyclopedie, want als we niets doen is er over niet al te lange tijd meer plastic in de oceanen dan vissen. SuBocean geeft in een Visual Illusion (VI) een multidisciplinaire, innovatieve weergave van de vervuiling van de oceaan. 

Daan Veerman is een digitale ambachtsman die zich met zijn project Digital Craft verzet tegen het imago van plastic als wegwerpmateriaal. Veerman onderzoekt hoe 3D-printen kan evolueren naar een hedendaags ambacht, door de 3D-printer te bedienen met menselijke handen in plaats van een computer. 

Shahar Livne is een bekroonde conceptuele ontwerper van materialen. Met haar project ‘Metamorphism' onderzoekt ze hoe plastic afval in de toekomst het aardoppervlak en zijn natuurlijke systemen verder doordringt en hoe het uiteindelijk een nieuwe delfstof kan worden. Zo creëerde ze reeds een klei-achtige lithoplast van weggegooid plastic.  

Tickets

Normaal: 7,50 euro
BNO-leden, CJP & studenten: 3,75 euro

Koop hier je tickets via Eventbrite.

Thursday bite

Vooraf een hapje eten en alvast van gedachten wisselen met de sprekers? Dat kan vanaf 18.00 uur in Het Nieuwe Café. Tickets aan de deur of online (met of zonder maaltijd) via Eventbrite.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.