BNO events

BNO IMG LAB: Remix

  • 25 okt. 2018
    20:00 - 22:00
  • Rotterdam
    Postbus 237 , 3000 AE
  • BNO IMG LAB

(Beeld)materiaal inzetten voor ongebruikelijke doeleinden, omvormen en slim hergebruiken. Deze makers maken dankbaar gebruik van dat wat er al is. Mixen en remixen net zolang tot iets nieuws ontstaat. Oud in een nieuw jasje. Nieuw, maar met een nostalgische twist. Ondersteboven, binnenstebuiten. Hetzelfde, maar dan compleet anders. 

Sprekers

Douwe Dijkstra is beeldend kunstenaar en filmmaker. Hij maakt videowerk dat experimenteel van aard is, van korte films of documentaires tot video-installaties. Daarin linkt hij absurdisme aan de werkelijkheid en maakt de werkelijkheid absurd.

 
 

Douwe Dijkstra - Long Faces, 21-Selfie Salute trailer

Piet Schreurders is grafisch ontwerper, uitgever en was jarenlang art director van de VPRO gids. Hij is de eenmansredactie van het befaamde blad Furore en de Poezenkrant. Ogenschijnlijk hobbyisme, want uiterst zorgvuldig gemaakt vol absurdistische humor. Na 40 jaar is op veler verzoek nummer 6 van Furore herdrukt met als aanbeveling: “bevat originele fouten”. Dit najaar verschijnt nummer 24. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Ron van der Ende is beeldhouwer en beroemd om zijn bas-reliëfs die hij maakt van gebruikt hout. Zijn kunstwerken kenmerken zich door het gebruik van perspectief, waardoor een bizar ruimtelijk effect ontstaat en ze vanaf een afstand gezien realistisch overkomen. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Ron van der Ende - Axonometric Array

De Artbutchers spelen een spel met de kunst, met kunstenaars en hun kunstwerken. Ze gaan de strijd aan met de werkelijkheid die door de kunstenaar geschapen is. Ze ontleden de kunstenaars en laten kunstwerken in hun hemd staan. Niks of niemand wordt gespaard.

 
 

The Artbutchers - De dagen vliegen voorbij

Het werk van Jelijn Verhoeven gaat over synthetische materialen en objecten die mensen na gebruik weggooien: plastic flessen, bakjes, plastic vorkjes, bekertjes, messen, rietjes. Daarmee bouwt ze haar objecten, vaak voorzien van kleine bewegende motortjes, en zo ontstaan ongecompliceerde sculpturen in vrolijke kleuren.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Jelijn Verhoeven - Ticking clocks

Tickets

Klik hier om tickets te bestellen.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.