#Events

BNO IMG LAB: VR

20.02.2020


20.00 - 22.00


Het Nieuwe Instituut (locatie), Museumpark 25, 3015 CB, Het Nieuwe Instituut, Rotterdam


Op donderdag 20 februari presenteert BNO IMG LAB met trots een avond vol Virtual Reality in Het Nieuwe Instituut.

Werelden waarin het onmogelijke mogelijk wordt. Werelden waar je kan voelen en ervaren wat er (schijnbaar) niet is. Werelden waar tijd, ruimte en plaats een andere definitie krijgen.

Wat betekent het om mens te zijn in virtual reality? Hoe zwaar drukt techniek op een storyline? Van narratieve experimenten tot virtuele documentaires, hoe komen deze VR producties tot stand?

“Everything you can imagine is real” - Picasso

Vanaf 16.00 uur (20 februari) zijn er twee VR-installaties te bekijken in het auditorium van het HNI: ROZSYPNE en Eden’s Adventure. Kom op tijd!

Odoo CMS - een grote afbeelding

 

Line-up

Yvonne van Ulden maakte samen met Andre Bergs de Fight AR Performance, een meeslepende theaterervaring met geanimeerde augmented reality over de eerste vrouwelijke MMA-kampioen ooit: de Nederlandse gemengde krijgskunstenaar Marloes Coenen. Tijdens Kaboom Festival presenteerde ze een interactieve live voorstelling waarbij op basis van bewegingen animaties verschenen die voorheen in de masterclass Hand Drawn VR Animation waren gemaakt.

ROZSYPNE van Nienke Huitenga en Lisa Weeda vertelt het verhaal over de MH17 vanuit het perspectief van een lokale, Oekraïense vrouw. Het verhaal speelt zich af in een veld met prachtige, helgele zonnebloemen. Een setting die in sterk contrast staat met de ramp die er zal plaatsvinden. Je maakt het dan ook meer en passant mee, waardoor het juist nog realistischer voelt. 

Steye Hallema is zowel componist, regisseur als uitvinder. Als zoon van zoon van een wereldkampioen goochelaar en lijkt hij creatieve trucs uit te halen met allerlei media en heeft met zijn band Steye & the Bizonkid verschillende innovatieve muziekvideo's gemaakt. Samen met zijn laboratorium WildVreemd verlegt hij de grenzen van een media-ervaring. De focus ligt op het creëren van Virtual Reality-ervaringen en hun eigen concept The Smartphone Orchestra.

Abner Preis is multimedia artiest en maakt sociale kunstwerken in 360 video, VR en AR. In zijn werk gebruikt hij een sprookjesachtige vertelvorm met een happy end. Hij won de Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject met Eden’s Adventure, een virtual reality-ervaring waarin je een kleine expeditie ondergaat naar de geschiedenis van de media van onze tijd. 

Tickets

Normaal: 7,50 euro
BNO-leden, CJP & studenten: 3,75 euro

Koop hier je tickets via Eventbrite.

Thursday bite

Vooraf een hapje eten en alvast van gedachten wisselen met de sprekers? Dat kan vanaf 18.00 uur in Het Nieuwe Café. Tickets aan de deur of online (met of zonder maaltijd) via Eventbrite.