#Events

BNO Interieurzaken: Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?

14.05.2019


16.00 - 19.00


Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, Mosa Design Studio, Amsterdam


Circulair ontwerpen, hoe doe je dat eigenlijk? We nemen je tijdens deze editie van BNO Interieurzaken mee in de mogelijkheden en worstelingen die ontwerpers tegenkomen bij circulair ontwerpen.

Sprekers

Reinder Bakker begon in 2006, samen met Hester van Dijk, Overtreders W. Zij geloven in een duurzame wereld, waarin afval een materiaalbron is, spullen dichtbij geproduceerd worden en vakmanschap gewaardeerd wordt. Zo ontwierpen ze onder andere People’s Pavillion en Circl-E, maar ook tentoonstellingen, restaurants, bezoekerscentra en zelfs een wolfabriek. 

Arjen Coster van Coster Design Services heeft het circulaire interieur van The Greenhouse ontworpen. Het is een restaurant en ontmoetingsplaats, in het hart van Utrecht dat in 2018 haar deuren heeft geopend. Arjen zal ons een kijkje geven in dit project.

Marije Remigius geeft als sustainability manager bij Fiction Factory  hun projecten een duurzame boost. Wat ooit begon als een tweemanszaak is ondertussen uitgegroeid tot een bouwatelier met ruim veertig man in vaste dienst. Ze werken zowel aan interieur ontwerpen (A’DAM Toren) als aan circulaire tentoonstellingen (Rijksmuseum). Daarnaast hebben zij zelf een innovatief ontwerp voor wonen en werken ontwikkeld genaamd 'Wikkelhouse’.

Programma

  • 16.00 uur inloop met koffie of thee


  • 16.30 uur lezingen

  • 17.45 uur nabespreking en vragen

  • 18.00 uur drinks & snacks 


Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: People's Pavillion door Overtreders W, Fotografie: Filip Dujardin

Aanmelden

Aanmelden kan helaas niet meer. Het aantal beschikbare plaatsen is op.

Route & parkeren

De Mosa Design Studio aan de Pedro de Medinalaan 1a te Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem tram 26 vanaf Amsterdam CS richting IJburg. Halte Steigereiland, gebouw direct aan je rechterzijde.

Met de auto neem je afslag S114 (IJburg) van de ringweg Oost A10, over de witte brug bij de verkeerslichten rechts en dan meteen weer rechts. Je ziet de Mosa Design Studio na 100 meter recht voor je liggen.

Je kunt parkeren in de aangegeven parkeervakken in de straten rondom de Mosa Design Studio. De kosten hiervoor zijn € 2,40 per uur. Ook is het mogelijk om te parkeren bij het Transferium Zeeburg en daar tram 26 richting IJburg te nemen.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld. Eerder in deze serie: Your hotel away from home; Lust en liefde; Storytelling; Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur; Het nieuwe werken; Stedelijk Interieur en Pontsteiger.