#Events

BNO Interieurzaken: Color Cocktail

21.06.2022


16.00 - 18.30


Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, 1086 XK, Amsterdam
Foto: Ramona, Studio Modijefsky | Fotograaf: Maarten Willemstein


Wat is het effect van kleurgebruik op de beleving van een café, restaurant of hotel? Wat is de rol van kleurentrends en waarom zou je als ontwerper wel of juist geen rekening houden met kleurentrends of -psychologie? Onze sprekers hebben allemaal een prachtige staat van dienst binnen hospitality design en delen hun ervaringen en visies tijdens dit event.

Naast de sprekers voegen we bij deze editie een Zeepkistenronde toe, waarin enkele ontwerpers in een paar minuten een spraakmakende case presenteren. 


Sprekers

Milou Ket is een zeer ervaren en onafhankelijke stylist en ontwerper. Kleur en stijl zijn haar belangrijkste uitgangspunten. Zij werkt als consultant op het gebied van productontwikkeling en collectiesamenstelling. Milou geeft ieder jaar een boek uit over toekomstige ontwikkelingen in de interieur branche.

Zij visualiseert daarbij zes algemene stijlrichtingen, gebaseerd op een voorkeur voor kleur en stijl, atmosfeer, materiaal, dessins en vormentaal.  Deze ingrediënten worden in onderlinge samenhang getoond en vormen een inspirerende gids voor de toekomst. Zij zal aan de hand van voorbeelden haar visie geven bij het concretiseren van hospitality projecten. 

Foto (v.l.n.r.):  apartment in Tokyo, Adam Nathaniel Furman |  Ice Cream Museum NY | Rendering, Ana De Santos | See Through Archives, Jon Noorlander | Triennale Design Museum  | Kailo Chic 

Studio Modijefsky is een interieurarchitectuur studio opgericht door Esther Stam. In het centrum van Amsterdam biedt een internationaal team van architecten en interieurontwerpers een totale creatieve service voor ruimtelijke interventies voor opdrachtgevers variërend van restaurants, hotels, woonhuizen, kantoren, musea, boetieks en bars tot spa's.

De negen vrouwen die momenteel de studio vormen, ontwerpen zorgvuldig alles wat een bezoeker ziet, beleeft en aanraakt tijdens de duur van hun verblijf, of het nu vijf seconden of vijf uur is. Bekend van o.a. Karavaan en t Blauwe Theehuis in Amsterdam en de Foodhallen in Den Haag.

Foto: Volare, Studio Modijefsky

Paul Linse, oprichter van Studio Linse, ontwerpt commerciële interieurs die ten dienste staan van het gebruik en de doelstellingen van de opdrachtgever. Streven naar tijdloosheid en een mate van ingetogenheid leidt tot een dagelijkse struggle ten aanzien van het onderscheiden van kortstondige of duurzamere oplossingen.

Kleur of juist de afwezigheid daarvan speelt daarbij een grote emotionele rol: welk onderdeel gaat voor kleur zorgen, wat kleurt eigenlijk een interieur, kan dat ook een textuur zijn, kan een kleurrijk interieur ook zonder kleur? Over kleur valt te twisten. Een greep uit de projecten: Rijksmuseum, Nederlandse Opera & Ballet, Royal Opera House London, de Plantage, the Dylan, Concertgebouw, Industriële Club.

Foto: Atrium Café Rijksmuseum, Paul Linse | Fotograaf: Ewout Huibers

Zeepkistenronde

Roos Meeder en Michiel Wijnen presenteren hun uit 3D geprinte wand van bio-based materiaal, als onderdeel van het ontwerp voor restaurant Nazka. Irene van Ophoven komt vertellen over haar kleurrijke wandkleden voor het Artemis Hotel in Amsterdam.


Programma

  • 15.30 - Inloop

  • 16.00 - Presentaties en zeepkistrondes

  • 17.30 - Drinks & snacks

  • 18.30 - AfsluitingAanmelden

Stuur een e-mail naar info@bno.nl onder vermelding van BNO Interieurzaken.


Questions?

Heb je nu al een vraag die je de sprekers zou willen stellen? Laat het ons weten via interieurzaken@bno.nl.


Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld met als doel om te inspireren, informeren en vooral ook om de mogelijkheid te bieden om te socialicen met vakgenoten.

BNO Interieurzaken wordt gecureerd door Marlies Thomassen (STUDIO THO) en Patrick Aarts Sen (BNO). Eerder in deze serie: How to design a winning workplace? Instagrammable Design: Future or Failure? Circulair ontwerpen, hoe doe je dat? Your hotel away from home; Lust en liefde; Storytelling; Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur; Het nieuwe werken; Stedelijk Interieur en Pontsteiger.