#Events

BNO Interieurzaken: how to design a winning workplace?

09.11.2021


16.00 - 18.30


Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, Mosa Design Studio, Amsterdam


Hoe ontwerp je een winning workplace en hoe staat dit in relatie tot het post coronatijdperk waarin we ons nu bevinden? Waar moet een goed kantoorinterieur anno nu aan voldoen? En gelden er dezelfde eisen als je met je ontwerp in de prijzen wilt vallen? Hoe belangrijk zijn die awards nu eigenlijk voor de ontwerpers? En is het kantoorinterieur blijvend veranderd door de pandemie? 


Onze sprekers, allemaal gelauwerde spelers in de ontwerpwereld van werkomgevingen, delen hun ervaringen en visies tijdens dit event.

Ramon Beijen

Ramon Beijen is Creative Director bij CBRE. Samen met zijn in Amsterdam gevestigde internationale design studio is hij gespecialiseerd in het ontwerp van vooruitstrevende werkomgevingen voor een grote verscheidenheid aan internationale opdrachtgevers zoals bijv. Asics en Booking.com. Eén van de meest opvallende is het hoofdkantoor The Core welke 2 internationale Frame Awards won in 2020. The Core is een voormalige, vijftig jaar oude autogarage in het Amsterdamse Schinkelgebied en werd in een jaar volledig getransformeerd naar een modern en innovatief kantoor, waarin de mens centraal staat en gefocused wordt op innovatie, cocreatie, gezondheid en duurzaamheid. 
Foto: Ramon Beijen (CBRE) / Fotograaf: Elisabeth Lanz
Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: kantoor Asics (CBRE)

Niek Joanknacht en Carolien Roos 

Niek Joanknacht en Carolien Roos hebben al sinds de kunstacademie - 15 jaar geleden - een goede klik. Sinds 2017 vormen zijn zij samen Firm Architects, gespecialiseerd in kantoren en met een flexibel team van freelance architecten specialisten om zich heen. Bekend van o.a. Amvest, een award winning office dat zeer toekomst gericht is.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Niek Joanknacht en Carolien Roos (Firm architects)

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Invitado: een kantoor voor een minimaal budget met maximale impact (Firm Architects)

Francesco Messori 

Francesco Messori is partner van concept- en ontwerpstudio D/DOCK. D/DOCK creëert succesvolle omgevingen voor mens, milieu en maatschappij en streeft ernaar om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen.

Foto: Francesco Messori (D/DOCK)
Op het gebied van werkomgevingen lanceerde D/DOCK in 2015 Healing Offices voor onder andere Google waarmee de werkomgeving meetbaar ontworpen is rondom het welzijn en geluk van medewerkers. In 2020 lanceerde D/DOCK twee concepten die inspelen op de toekomstige behoefte van bedrijven en de werkende mens. 

My ExtraOrdinary Workplace, een initiatief om 5 sterrenhotels te activeren als werkomgeving en Beyond the Office, een community model rondom gebouwen waar werken, leven, hospitality, cultuur, kunst en ambacht elkaar versterkt en organisaties (opnieuw) verbind. Als levend voorbeeld opende D/DOCK in mei 2021 haar eigen Consious Business Community, DB55: een fysieke plek waar 'blending' van markten en mensen tot leven zal komen in the post Covid era.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Jetbrains Munich (D/DOCK)

Programma

  • 15.30 uur inloop met koffie of thee


  • 16.00 uur lezingen

  • 17.30 - 18.30 uur drinks & snacks 

Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@bno.nl onder vermelding van BNO Interieurzaken.

Coronamaatregelen

Op de dagen van de bijeenkomst worden de dan geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Wat zou jij de sprekers willen vragen?

Heb je nu al een vraag die je de sprekers zou willen stellen? Laat het ons weten via interieurzaken@bno.nl.

Route & parkeren

De Mosa Design Studio aan de Pedro de Medinalaan 1a te Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem tram 26 vanaf Amsterdam CS richting IJburg. Halte Steigereiland, gebouw direct aan je rechterzijde.

Met de auto neem je afslag S114 (IJburg) van de ringweg Oost A10, over de witte brug bij de verkeerslichten rechts en dan meteen weer rechts. Je ziet de Mosa Design Studio na 100 meter recht voor je liggen.

Je kunt parkeren in de aangegeven parkeervakken in de straten rondom de Mosa Design Studio. De kosten hiervoor zijn 3,30 euro per uur. Ook is het mogelijk om te parkeren bij het Transferium Zeeburg en daar tram 26 richting IJburg te nemen.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld.

BNO interieurzaken wordt gecureerd door Marlies Thomassen (STUDIO THO) en Patrick Aarts Sen (BNO).

Eerder in deze serie: Your hotel away from home; Lust en liefde; Storytelling; Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur; Het nieuwe werken; Stedelijk Interieur; Pontsteiger en Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?; Instagrammable Design: Future or Failure? en Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?