#Events

BNO Interieurzaken: Slimme ruimtes, slimmer leren

04.06.2024


10.00 - 12.30


Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, 1086 XK, Amsterdam


Tijdens deze bijeenkomst van BNO Interieurzaken zoomen we in op interieurontwerp voor onderwijs, van basisschool tot universiteit. Met trots presenteren we onze line-up: Studio Groen+Schild, 19 het atelier, Ex Interiors en Simon Dogger delen hun ervaringen aan de hand van een diverse en inspirerende set onderwijsprojecten, elk belicht vanuit hun unieke perspectief. Simon Dogger geeft een korte introductie op het inrichten van een klaslokaal voor non-visuele ontwerpers.   

Zorg dat je op tijd je plek reserveert, want vol=vol!


Loran Kampen (Studio Groen+Schild)

Loran Kampen, interieurarchitect en projectleider bij Groen+Schild, zal aan de hand van de projecten Lab42 (Universiteit van Amsterdam) en Rotterdam Business School (Hogeschool Rotterdam) vertellen over de samenwerking met opdrachtgevers en het behoud van de verschillende (sub)identiteiten binnen het geheel.

Foto: Rotterdam Business School | Interieurontwerp: Studio Groen+Schild | Fotograaf: Mike Bink

Studio Groen+Schild, een bureau voor architectuur en interieurarchitectuur in Deventer, spaart de natuur door nieuwe ruimtes te creëren binnen de bestaande omgeving. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van binnenstedelijke locaties, het duurzaam transformeren van bestaande gebouwen en het ontwerpen van grootschalige interieurs, met als doel om de omgeving te verrijken met betekenisvolle architectuur en interieurarchitectuur.

Foto: Universiteit van Amsterdam | | Interieurontwerp: Studio Groen+Schild | Fotograaf: Mike Bink

Joyce Bark (19 het atelier)

Joyce Bark, interieurarchitect bij 19 het atelier, gelooft dat de ruimtes waarin we leven en werken een diepgaande invloed hebben op ons welzijn. Bij 19 het atelier wordt de kracht van samenwerking tussen interieurarchitecten en architecten optimaal benut, waarbij ideeën en expertise samenkomen in innovatieve gebouwen.

Foto: Integraal Kind Centrum De Ploeg | Interieurontwerp: 19 het atelier | Fotograaf: Kasper Veenstra

Een integrale aanpak zorgt voor een naadloze verbinding tussen interieur en exterieur, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaan en gebruikers zich verbonden voelen met hun omgeving. Joyce neemt ons mee in het ontwerpproces: Hoe ontwerp je voor basisonderwijs? Welke activiteiten wil je kunnen doen met de kinderen binnen de school? En hoe ga je het gebouw gebruiken? Aan de hand van een aantal projecten zal Joyce hierop ingaan.

Foto: Integraal Kind Centrum Marnix | Interieurontwerp: 19 het atelier | Fotograaf: Kasper Veenstra

Odette Ex (Ex Interiors)

Odette Ex, oprichter van Ex Interiors, ontwerpt met haar bureau creatieve en circulaire leefomgevingen. Binnen de projecten gaan techniek en duurzaamheid hand in hand met een ecologische voetprint. De holistische benadering van projecten, waarin samenwerking met verschillende disciplines centraal staat, is een van de krachten van het bureau. Een goed interieur is een leefomgeving die ademt.

Foto: Christelijk Lyceum Veenendaal | Interieurontwerp: NOAHH x Ex Interiors | Fotograaf: Katja Effting

Odette zal vertellen over het Jakoba Mulderhuis, waarbij het interieurontwerp is ontstaan vanuit de behoefte naar een vernieuwend onderwijsconcept waar synergie, samenwerking, zelfstudie en innovatie worden gestimuleerd. Daarnaast zal zij het hebben over het Christelijk Lyceum Veenendaal, een samenwerking met Architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture, waar hergebruik, circulariteit en identiteit centraal zijn geplaatst in het ontwerp.

Foto: Jakoba Mulderhuis | Interieurontwerp: Ex Interiors | Fotograaf: Sebastian van Damme

Simon Dogger

Op dit moment zijn er zeer weinig visueel beperkte personen in het ontwerpveld. Daarnaast is 71% van de visueel beperkte personen (vips) werkeloos en worden velen geweigerd voor vervolgopleidingen. Simon Dogger werkt aan een programma dat als doel heeft om via een bacheloropleiding vips op te leiden tot ontwerper en om de kans op werk na de opleiding te verhogen. 

Hoe ziet de leeromgeving van vips er uit? Wat hebben zij nodig wat betreft infrastructuur, lichtomstandigheden en geluidscondities? Dit en nog veel meer wordt vanaf september van dit jaar onderzocht in drie pilots die samen met de Technische Universiteit Delft, de Design Academy Eindhoven en de Artez Hogeschool Arnhem worden opgezet.


Praktische informatie

Datum: 4 juni 2024

Tijd: 15.30 uur (inloop) | 16.00 uur (start) | 17.30 uur (drinks & bites)

Locatie: Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam

Tickets: gratis toegang

Bereikbaarheid: je kunt tram nummer 26 nemen vanaf Station Amsterdam Centraal richting IJburg, en uitstappen bij halte Steigereiland. Als je met de auto bent, neem dan afslag S114 vanaf de A10.


Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@bno.nl o.v.v. Interieurzaken.


Vragen?

Heb je nu al een vraag die je de sprekers zou willen stellen? Laat het ons weten via interieurzaken@bno.nl.


Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld met als doel om te inspireren, informeren en vooral ook om de mogelijkheid te bieden om te socializen met vakgenoten.

BNO Interieurzaken wordt gecureerd door Marlies Thomassen (STUDIO THO) en Patrick Aarts Sen (BNO). 


Eerder in deze serie: Tenstoonstellingsontwerp; Changing Rooms (Transformatie van gebouwen); How to design a winning workplace?; Instagrammable Design: Future or Failure?; Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?; Your hotel away from home; Lust en liefde; Storytelling; Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur; Het nieuwe werken; Stedelijk Interieur; Pontsteiger en Color Cocktail.


Onze partners

Deze editie BNO Interieurzaken is mede mogelijk gemaakt door Dormakaba, Eurocol, Jung, Mosa, The Mosaic Factory en Tarkett.