#Events

BNO Noord: Circular design collaborations

20.11.2019


19.30 - 22.30


Simplon , Boterdiep 69, 9712 LK, Simplon, Groningen


Steeds meer bedrijven en overheden beloven vanaf een bepaalde datum circulair door het leven te gaan. Dit biedt kansen voor ontwerpers met duurzame ambities. Zo zijn er bijvoorbeeld interessante reststromen uit de industrie en wordt afval door de Gemeente netjes gescheiden in herbruikbaar materiaal.

Maar hoe gaat dat eigenlijk, een ontwerper die gaat samenwerken met een overheidsinstantie, of met een bedrijf met een reststroom? Waar moet je op letten in een samenwerking en welke kansen biedt het.

Op deze avond zie je voorbeelden van circulaire business modellen waarbij design een belangrijke rol speelt en de duurzame samenwerkingen die dit mogelijk maken.

Marcel Imthorn

Ontwerper/kunstenaar Marcel Imthorn bedacht voor de wijk Selwerd in Groningen het toeristenbureau Periferie. Vanuit Periferie toont hij de schoonheid van deze jaren '60 wijk en organiseert hij rondleidingen.

Zijn recente project in samenwerking met het wijkbedrijf Selwerd is het ontwikkelen van banken van gerecycled plastic, die passen bij de architectuur van de wijk.

Anita de Wit

Anita de Wit is mede-initiatiefnemer van ReBlend en zij stelt dat het noodzakelijk is om reststromen textiel te gebruiken als bron voor nieuwe vezels en garen.

ReBlend’s missie is om circulaire communities te ontwikkelen waar reststromen gekoppeld worden aan designers en makers, om zo als nieuw product reguliere producten gemaakt van virgin materiaal te vervangen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Programma

  • 19.30 uur - inloop Talk 

  • 19.45 uur - Marcel Imthorn 

  • 20.15 uur - pauze 

  • 20.35 uur - Anita de Wit (ReBlend)

  • 21.05 uur - netwerken met borrel

  • 22.30 uur - afsluiting 

Aanmelden

Reserveer een plek voor deze avond via gert@bno.nl. De toegang voor de avond is voor BNO-leden gratis. Niet-leden betalen 5 euro bij de deur (pin of cash).