BNO events

BNO Utrecht - januari 2019

  • 15 jan. 2019
    19:30 - 22:30
  • Kapitaal, Utrecht
    Paardenveld 1 , 3511 RC
  • Grafisch ontwerp , Productontwerp

Dinsdag 15 januari organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Saiid & Smale, Klaas Kuiken en 75B. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!
  
Let op nieuw adres: Paardenveld 1 (1e verdieping parkeergarage).

Klaas Kuiken

Klaas Kuiken ziet zichzelf niet alleen als een ontwerper. Hij is net zo goed uitvinder en ambachtsman. De vraag welke invloed massaproductie op de identiteit van producten heeft is een centraal thema in het werk van Klaas. 

Dat het programma How it’s Made op Discovery Channel een van zijn inspiratiebronnen is, spreekt natuurlijk voor zich.

 
 

75B

75B begon begin jaren negentig als een elektronisch muziekduo met een aantal bekende hits in het clubcircuit als ‘Electric Sunset’ en ’Soul meets Body’.

De zelfontworpen hoezen en flyers zorgden voor opdrachten van podia en clubs waaronder club RoxY en Now&Wow. Hieruit volgden opdrachtgevers voornamelijk uit het culturele veld waaronder IFFR, Mondriaan Fonds en Van Abbemuseum.

Momenteel wordt 75B vooral veel gevraagd voor advies in culturele positionering en strategische communicatie. Daarnaast ontwerpen ze nog steeds. Bijvoorbeeld voor het zelf geïnitieerde project: '21st Century Heraldry’ waarbinnen hedendaagse stadswapens worden ontworpen en waarvoor in 2019 een winkel wordt geopend in Rotterdam.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Saiid & Smale

Saiid & Smale is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam. Het bureau staat voor helder, functioneel en doordacht ontwerp met veel gevoel voor materiaal en oog voor detail. Er wordt nauw samengewerkt met de opdrachtgevers; klein, groot, commercieel, cultureel, nationaal en internationaal.

De studio is opgericht door Janneke Smale en Omar Saiid, beiden werkzaam bij Studio Anthon Beeke voordat zij in 2010 hun eigen bureau oprichtten.

Kapitaal

Kapitaal is een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen. 

Tickets

Toegang: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.