#Events

BNO Utrecht - januari 2020

14.01.2020


19.30 - 22.00


Kapitaal , Paardenveld 1, 3511 RC, Kapitaal, Utrecht


Dinsdag 14 januari organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Vera van de Seyp, Johan Kleinjan en Jaap Scheeren. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!

Odoo CMS - een grote afbeelding

Jaap Scheeren

Jaap Scheeren is fotograaf. Zowel in zijn eigen projecten als bij werk in opdracht, begeeft Jaap zich op het wankele vlak van geloofwaardigheid. Hierin richt hij zich op de vervreemding en mooiigheid van een omgeving en de inwoners.

Jaap heeft vijf publicaties (eigenlijk meer) gemaakt waaronder 'Het Zwarte Gat' met Anouk Kruithof, Oma Toos, een Slowaaks sprookjesboek '3 roses, 9 ravens, 12 months' en samen met Hans Gremmen een onderzoek in kleur genaamd 'Fake Flowers in Full Colour'.

Het meest recente project van Jaap is een website die resulteerde in een boek getiteld 'Jaap Scheeren Cut Shaving', het resultaat van tien jaar hardcore fotograferen. 

Johan Kleinjan

Johan Kleinjan is een illustrator en beeldend kunstenaar. Hij vindt het leuk om mensen in hun eigen omgeving te tekenen, bij voorkeur zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Met zijn rauwe stijl dwingt hij je om de gewone dingen in het leven nader te bekijken. Op de kunstacademie vormde Johan met mede-studenten het Antistrot collectief, dat na de academie als Kamp Horst verder is gegaan.

Naast autonoom werk levert Johan ook werk aan kranten en tijdschriften, waar onder HP/De Tijd, de Volkskrant en Trouw. 

Vera van de Seyp

Vera van de Seyp is een designer / creative coder die zich bezighoudt met typografie, taal en kunstmatige intelligentie. In haar werk onderzoekt Vera hoe nieuwe technologieën en media kunnen worden gecombineerd tot onverwachte, nieuwe combinaties. Deze manier van werken leidt tot het maken van verrassende websites, real-time data visualisaties en generatieve ontwerp tools.

Locatie

De avonden van BNO Utrecht worden gehouden in KAPITAAL, een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen. 

Tickets

Toegang: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro.