BNO events

BNO Utrecht - maart 2019

  • 12 mrt. 2019
    19:30 - 22:30
  • Kapitaal, Utrecht
    Paardenveld 1 , 3511 RC
  • Grafisch ontwerp , Illustratie , Productontwerp

Dinsdag 12 maart organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Johannes Verwoerd, Stang Gubbels en Maartje & Merel. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!
  
Let op nieuw adres: Paardenveld 1 (1e verdieping parkeergarage).

Stang Gubbels

Stan Gubbels is een pratende pictogram, een man van weinig woorden. Altijd op zoek naar de meest directe vorm van communicatie. Keep it simple stupid, het KISS principe.

Aan de ene kant hebben zijn pictogrammen de directheid van een verkeersbord. Aan de andere kant hebben zijn robuuste beelden ook altijd een gevoelswaarde die vorm en inhoud overstijgt. 

Als illustrator en grafisch ontwerper heeft Stang heeft een enorme drang en tomeloze energie om steeds weer nieuwe dingen te bedenken. En nee, Stang is geen familie van Klaas Gubbels. 

Johannes Verwoerd

Johannes Verwoerd is ontwerper en art director. Vanuit zijn praktijk ontwikkelt hij visuele identiteiten, publicaties en tentoonstellingen voor opdrachtgevers, overwegend uit de creatieve en culturele wereld.

Het werk van Johannes is een luchtige ontmoeting tussen taal, typografie, animatie en vormgeving. Dit resulteert in minimalistisch, humoristisch en vaak beweeglijk werk. Een actieve benadering tegenover het ontwerpvak leidt tot een combinatie van zelf geïnitieerde projecten en doelgerichte typografische oplossingen voor opdrachtgevers.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Maartje & Merel

Maartje & Merel zijn een tweekoppig creatief team. Ze leerden elkaar in 2010 op de Design Academy Eindhoven kennen en zijn sindsdien onafscheidelijk.

Van 9 tot 5 werken ze als art director bij reclamebureau Kesselskramer. En van 5 tot 9 werken ze aan projecten die het daglicht niet kunnen verdragen. Dan ontstaan er wodka fonteinen, worden auto’s vliegtuigen en racen ze met pudding.

Het liefst lossen Maartje & Merel andermans problemen op met een campagne. Daarbij is de vuistregel: goeie dingen wél beter en leuker maken, maar de zaken niét mooier voordoen dan ze eigenlijk zijn.

 
 

Locatie

De avonden van BNO Utrecht worden gehouden in KAPITAAL, een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen. 

Tickets

Toegang: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.