#Events

BNO Utrecht - maart 2020

10.03.2020


19.30 - 22.00


Kapitaal , Paardenveld 1, 3511 RC, Kapitaal, Utrecht


Dinsdag 10 maart organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Daan Rietbergen, Mariëlle van Genderen en Erik Stehmann. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!

Odoo CMS - een grote afbeelding

Erik Stehmann

Erik Stehmann ontwerpt het speelgoed van de volwassenen: blijmakend design met een grote aantrekkingskracht. In zijn studio in Arnhem geeft hij sinds 2009 invulling aan zijn snel veranderende fascinaties.

Of het nu begint met een rare zin, een naïef experiment, of een frustratie over hoe lelijk sommige producten zijn, het eindigt altijd in een innovatief project of product dat bedoeld is om de wereld een beetje leuker te maken.

“Ik vind het belangrijk dat mijn studio een plek is waar ik schaamteloos idioot kan doen en de bestaande regels los kan laten om tot nieuwe uitvindingen en ontwerpen te komen.”

Mariëlle van Genderen

Mariëlle van Genderen (NL) en Cathelijn Kruunenberg (SP) zijn twee creatieve nomaden. Samen vormen zij Studio&. Ze hebben geen vaste werkplek, maar met een computer en internet werken ze vanaf verschillende inspirerende plekken op de wereld.

De studio heeft een conceptuele benadering en is gefocust op de relatie tussen typografie, kleur en materiaal. Als ontwerp duo ontwikkelen Cathelijn en Mariëlle magazines, boeken, visuele identiteiten en illustraties voor uiteenlopende opdrachtgevers. 

Daan Rietbergen

Daan Rietbergen is een grafisch ontwerper uit Utrecht. Zijn werk is voornamelijk typografisch en bevindt zich ergens tussen kunst en design. Lettervormen en typografische experimenten hebben vaak een strikt grid als basis en de regels die hij zichzelf oplegt tijdens het ontwerpen wegen soms zwaarder dan de leesbaarheid. Hij ziet zijn letters als individuele karakters die op zichzelf kunnen staan, maar ook samen één familie vormen.

Locatie

De avonden van BNO Utrecht worden gehouden in KAPITAAL, een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen. 

Tickets

Toegang: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro.