BNO events

BNO Utrecht - mei 2019

  • 14 mei 2019
    19:30 - 22:00
  • Kapitaal, Utrecht
    Paardenveld 1 , 3511 RC
  • Utrecht

Dinsdag 14 mei organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen: Simon Dogger, Rogier Wieland en Jaap Scheeren. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!

Let op nieuw adres: Paardenveld 1 (1e verdieping parkeergarage).

Rogier Wieland

Rogier Wieland is een creative film director en stop motion master. Zijn passie, skills en perfectionisme vinden weerklank in de prachtige animaties die Rogier vanuit zijn studio in Den Haag samen met vrienden, stagiaires en zijn kat Jippie voor nationale en internationale opdrachtgevers maakt. 

 
 

Simon Dogger

Simon Dogger is een non-visual ontwerper. Tijdens zijn studie aan de Design Academy verloor Simon door een hersenvliesontsteking in één keer zijn zicht. Gelukkig ging hij niet bij de pakken neer zitten en studeerde met het project de Emotiefluisteraar af.

Door middel van een bril met subtiel kleine camera leest deze Emotiefluisteraar basisemoties zoals angst, blijdschap, boosheid, bedroefdheid, verrassing en walging in een gezicht af en worden deze emoties door middel van speciaal ontwikkelde smartphone-app in trillingen vertaald. Hierdoor krijgt de blinde een beeld van hoe de ander zich voelt. Een poëtische oplossing voor een probleem waarmee iedereen met visuele beperking wordt geconfronteerd! 

 
 

Jaap Scheren

Jaap Scheeren is fotograaf en woont en werkt in Amsterdam. Zowel in zijn eigen projecten als bij werk in opdracht, begeeft Jaap zich op het wankele vlak van geloofwaardigheid. Hierin richt hij zich op de vervreemding en mooiigheid van een omgeving en de inwoners.

Jaap heeft vijf publicaties (eigenlijk meer) gemaakt waaronder 'Het Zwarte Gat' met Anouk Kruithof, Oma Toos, een Slowaaks sprookjesboek '3 roses, 9 ravens, 12 months' en samen met Hans Gremmen een onderzoek in kleur genaamd 'Fake Flowers in Full Colour'.

Het meest recente project van Jaap is een website die resulteerde in een boek getiteld 'Jaap Scheeren Cut Shaving', het resultaat van tien jaar hardcore fotograferen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Tickets

BNO-leden: gratis,
Niet-leden: 5 euro 
Studenten: 3 euro
(pin of contant aan de deur)

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.