BNO events

BNO Utrecht - november 2019

  • 12 nov. 2019
    19:30 - 22:00
  • Kapitaal, Utrecht
    Paardenveld 1 , 3511 RC

Dinsdag 12 november organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Anne-Marije Vendeville (NRC), Johan Kramer en Willem de Haan. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!

Johan Kramer

Johan Kramer is een reclame-icoon die zich heeft ontwikkeld tot een noemenswaardige filmmaker. Hij is een buitengewone verhaalverteller die houdt van het documentaire format. Zijn eerste lange documentaire heet ‘The Other Final’ een documentaire over de twee ‘s werelds laagst geklasseerde nationale voetbal teams. Na deze klassieker volgden o.a. ‘Sing for Darfur’, ‘Johan Primero’, ‘Bye Bye Super 8’ en de documentaire ‘Horacio & Johan'. 

Tussen zijn werk aan lange format films, blijft Johan commercials filmen, vaak met een documentaire benadering. Recentelijk is Johan ook begonnen met fotograferen, en zonder verbazing van iemand, blinkt hij ook hier in uit en ontvangt hij veel lof voor het documentaire gevoel dat in zijn foto’s naar voren komt. Er is altijd een gevoel van intimiteit, eerlijkheid en puurheid, wat Johan’s handelsmerk is geworden over de jaren. 

Willem de Haan

Willem de Haan maakt objecten. Dat kunnen sculpturen zijn, maar ook foto’s of video’s. Voor hem zijn dat niet totaal verschillende dingen. Een sculptuur, of een serie foto’s kan op zichzelf staan, maar kan ook onderdeel zijn van een totaal-installatie of een evenement zoals bijvoorbeeld de brommertours.

In veel van zijn projecten spelen humor en suggestie een belangrijke rol. De suggestie van een tunnel die onder de Rijn doorloopt, een vliegveld in Amsterdam Noord, een metrostation in weiland bij Hellendoorn of de suggestie van een aanrijding tussen twee geparkeerde auto’s. Zijn werken zijn altijd vervreemdend en verwarrend en de absurdistische kant van zijn oeuvre zorgt ongemerkt vaak voor een grote glimlach.

Anne-Marije Vendeville

Anne-Marije Vendeville is Artdirector bij NRC Handelsblad en NRCNext. Dagelijks begeleidt zij een team van vormgevers, fotoredacteuren en infographicmakers. Naast papier denkt zij na over online vraagstukken op de redactie. Anne-Marije vindt het belangrijk dat mensen vanuit verschillende disciplines (zoals tekst, foto, vorm, video) goed met elkaar samenwerken. Binnen NRC zet zij zich daarvoor in.

Locatie

De avonden van BNO Utrecht worden gehouden in KAPITAAL, een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen. 

Tickets

Toegang: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.